x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atingere catifelata

Atingere catifelata

23 Noi 2004   •   00:00

 

SANATATE/FRUMUSETE
 

RALUCA FLUTURAS
 

 

Click pentru a mari imaginea
 
Priviti-va mainile! Sunt cartea dumneavoastra de vizita. Ele va recomanda si va exprima. Nu pot fi ascunse sub imbracaminte, nu pot fi corijate prin fard. Cine stie sa va priveasca mainile va sti sa va inteleaga personalitatea. Ce ne facem insa cu ele in sezonul rece, cand gerul le inroseste si le amorteste?  

Pielea mainilor expusa la frig se inroseste si crapa provocand dureri suparatoare. Primul sfat pe care putem sa vi-l dam este sa nu iesiti niciodata la aer rece cu mainile proaspat spalate, chiar daca le-ati sters in prealabil si vi se par uscate! Pielea ramane inca umeda si schimbarea brusca de temperatura accelereaza circulatia sangelui la suprafata pielii si de aceea capata o culoare rosiatica. Atunci cand intrati in casa, nu mergeti tinta la calorifer sa va incalziti mainile! Variatia brusca de temperatura este si mai periculoasa decat atunci cand iesiti in frig cu mainile umede. Incalzirea mainilor se va face treptat. O metoda buna este urmatoarea: inmuiati mainile in apa calduta in care s-a pus putin bronx si apoi ungeti-le cu o solutie de glicerina diluata (apa si glicerina in aceeasi proportie). Tot pentru "vindecarea" mainilor aspre si crapate, un miracol este zeama de lamaie. Frecati-va mainile cu o felie de lamaie ori de cate ori le spalati. Zeama de lamaie curata totodata unghiile si impiedica cresterea pielitelor din jurul lor. Mierea ajuta la indepartarea celulelor moarte si a impuritatilor.  

 

PRAF FIN DE MIGDALE
Click pentru a mari imaginea
 
Se poate prepara astfel: se curata migdalele, se piseaza si se amesteca. Se adauga 30 g radacina de iris, 30 g amidon, patru galbenusuri de ou, 100 g alcool amestecat cu 100 g apa si 20 de picaturi de esenta de roze. Se pune totul la foc mic. Dupa ce s-a racit amestecul, se toarna in borcane.




.

.

 

 

MAINI TINERE UNGHIILE. Manichiura - elementul de baza pentru frumusetea mainilor - nu trebuie neglijata in acest sezon. Chiar daca nu aveti timp sa va faceti manichiura in fiecare saptamana, aveti grija de sanatatea unghiilor. Amestecati doua picaturi de ulei de santal, chiparos si lavanda cu o lingura de ulei de migdale si amestecati-le intr-un bol. Incalziti bolul intr-un recipient cu apa fiarta. Aplicati zilnic pe unghii.  

PROTECTIE. Mainile, in anotimpul rece, nu devin doar inestetice, dar pot suferi si unele afectiuni. Eczema, de pilda, apare cu precadere iarna, din cauza unor rosaturi pe piele produse de diverse tesaturi sau din cauza unor reactii alergice. Pielea devine uscata si apar mici pete rosietice, care te mananca si se descuameaza pe alocuri. Eczema o puteti vindeca folosind un sapun pentru piele sensibila si un hidratant. Nu folositi creme care usuca pielea si nici creme impotriva petelor. Purtati manusi din bumbac.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul mainile