x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Care e vârsta la care încetăm să ne mai simțim tineri

Care e vârsta la care încetăm să ne mai simțim tineri

01 Ian 2013   •   14:49
Care e vârsta la care încetăm să ne mai simțim tineri

În mod optimist se spune că viața de abia începe la 40 de ani, dar, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, la această bornă se pare că se duce tinerețea. Cum globalizarea a bătut și la ușa noastră, cu o mică ponderare, în plus sau în minus, studiul poate fi valabil și pe plaiurile mioritice.

După ce au efectuat un larg sondaj de opinie, sociologii britanici au ajuns la concluzia fermă că avem nevoie fix de 40 de ani, opt luni și două săptămâni ne ca să scăpăm de tinerețe. Conform aceluiași sondaj, la 59 de ani, două luni și două săptămâniîncepem să ne considerăm bătrâni.

Desigur, există mici variațiuni pe această temă, în funcție de sexul și grupa de vârstă a repondendului. De exemplu, pentru bărbați, mai realiști - am putea comenta, tinerețea se sfârșește la 38 de ani și jumătate, în timp ce pentru femei, senzația dispare cu ceva ani întârziere, la 42 de ani, nouă luni și trei săptămâni.
Bătrânețea începe pentru femei la 60 de ani, patru luni și două săptămâni, în timp ce bărbații sunt iar mai grăbiți un pic, pentru ei senectutea având debutul la 58 de ani.
Psihologic, diferența este explicată de faptul că bărbații percep mai acut diminuarea forței ca semn al îmbătrânirii, în timp ce la femei este luată în calcul speranța de viață mai mare.

După cum era de așteptat, grupa de vârstă sub 50 de ani, spune că bătrânețea începe la 46 de ani și nouă luni, în timp ce pentru cei aflați peste bariera celor 50 de ani, începe la 62 de ani, șapte luni și două săptămâni.

Pentru grupele de vârstă aflate la extremități, lucrurile stau astfel: pentru cei între 16 și 24 de ani, tinerețea se sfârșește la 32 de ani, în timp ce pentru cei aflați la peste 80 de ani, acest fapt se petrece la 52 de ani.
dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: tinereţe imbatranire