x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cea mai simplă și eficientă metodă de a slăbi

Cea mai simplă și eficientă metodă de a slăbi

18 Iul 2017   •   06:39
Cea mai simplă și eficientă metodă de a slăbi
Sursa foto: RobertHoetink/Getty Images/iStockphoto

O siluetă frumoasă nu este doar o chestie de estetică ci, în primul rând, e un semn de sănătate. Desigur că aici vorbesc despre cazul general. Bineînțeles că și persoanele slabe pot avea probleme de sănătate dar ai mai multe șanse dacă mănânci cu cap, îi dai organismului nutrienții de care are nevoie și mai faci și măcar un minimum de mișcare.

Preocuparea pentru slăbit este una tot mai răspândită, mai ales de când obezitatea a devenit o problemă majoră în țările dezvoltate. Cum nutriția nu este matematică, când vine vorba despre cure de slăbire lucrurile sunt foarte complicate, pentru că îți poți da peste cap metabolismul așa încât să rămâi cu probleme de sănătătate și să-i încetinești activitatea, lucru care te va aduce în situația că vei mânca mai puțin decât înainte de cură și să te îngrași mai repede.

 

Tocmai de asta cea mai eficientă metodă de a slăbi este să-ți intensifici arderile metabolice. Iată ce puteți face pentru asta:

1. Organizați-vă programul de mese și nu săriți peste micul dejun

Dimineața, organismul așteaptă să fie alimentat fiindcă urmează să aibă activitate o zi întreagă. Dacă nu primește combustibil, va intra în modulul de avarie, își va încetini procesele și se va apuca de făcut provizii sub formă de grăsime exact în zonele în care vă doriți mai puțin. Dacă ne-ar crește sânii, cu siguranță nu ne-am supăra. :))

Un program organizat, cu 3 mese principale și 2 gustări, va trezi la viață organismul și-l va face să ardă grăsimi. De asemenea, trebuie să mâncați cu logică. E normal să vă alimentați mai mult în prima parte a zilei, când urmează multă activitate deci aveți nevoie de energie, și mai puțin seara, când veți intra în repaos și veți merge la culcare.

2. Nu vă înfometați

O dietă hipocalorică va declanșa din nou mecanismul de autoapărare pe care l-am descris mai sus. Dacă mâncați ce trebuie, nu calorii goale, adică fără valoare nutrițională și tone de zahăr, nu vă veți îngrășa. Dimpotrivă. Menționez că eu mănânc mult, de 5 ori pe zi, și nu par în pericol să mă îngraș.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: cură de slăbire