x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cinci gustări prietenoase cu silueta

Cinci gustări prietenoase cu silueta

30 Sep 2016   •   16:47
Cinci gustări prietenoase cu silueta

Pentru că suntem mai mereu pe fugă, avem tendința de a ne potoli foamea cu fel și fel de gustări nesănătoase. Oamenii de știință spun că acest obicei face ca aproximativ 30% din aportul nostru alimentar de zi cu zi să provină din ce ronțăim, scrie clickpentrufemei.ro.

Problema nu o reprezintă acest obicei în sine, ci ce anume se consumă ca gustare, căci mulți mănâncă chipsuri, covrigi, prăjituri, gogoși, înghețată și alte produse alimentare bogate în zahăr și în sare, care nu fac decât să crească kilogramele și să afecteze sănătatea.

Cu ce poți înlocui aceste gustări nesănătoase

Avocado

Poți să-l consumi simplu sau să-l folosești ca bază pentru un guacamole delicios sau în combinație cu un ou fiert. Avocado, bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate, fibre, nutrimenți și antioxidanți, cum este vitamina E, dă senzația de sațietate, este prietenos cu silueta și scade riscul de prediabet.

Fructe cu coaja lemnoasă

Când ești pe fugă, mănâncă migdale, nuci, nuci de macadamia. Aceste fructe cu coajă au un beneficiu cardioprotector. Nucile conțin cantități mari de acizi grași Omega-3 și, la fel ca migdalele, nucile de macadamia, alunele și nucile pecan, sunt de folos pentru o inimă sănătoasă. Cercetătorii au descoperit că, pentru persoanele cu risc cardiovascular crescut, o dietă mediteraneană suplimentată cu ulei de masline extravirgin sau nuci reduce incidența evenimentelor cardiovasculare majore.

Sardine la conservă

Sardinele sunt printre cele mai bogate surse de acizi grași Omega-3, însă mai au și proteine, vitaminele din complexul B, D, și calciu. Poți să le mănânci chiar din cutie, amestecate rapid cu o salată verde, pe o bucată de pâine prăjită sau cu piure de măsline.

×
Subiecte în articol: silueta regim avocado