x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Creme pentru conturul ochilor

Creme pentru conturul ochilor

05 Iun 2007   •   00:00

Pielea din jurul ochilor este cea mai fină de pe corp. In comparaţie cu pielea de pe spate, de exemplu, cea din zona ochilor este de 40 de ori mai subţire. Fiind atăt de delicată, ea are nevoie de ingrijire specială. Astfel au apărut cremele speciale pentru conturul ochilor, care diferă de cele obişnuite prin compoziţia lor de bază. Cremele contur de ochi au un conţinut de substanţe grase mai mare decăt celelalte produse cosmetice.

Riduri inainte de 30 de ani

"Cremele pentru conturul ochilor s-au dovedit cele mai utile produse cosmetice, pentru că substanţele hidratante ajung uşor in structura pielii, unde işi indeplinesc rolul de a menţine elasticitatea şi de a combate apariţia ridurilor. Trebuie ştiut că indiferent de tipul de piele şi de vărstă, zona din jurul ochilor se ridează foarte repede pentru că este săracă in glande sebacee. Totodată, această zonă se deshidratează mai uşor din cauza microcirculaţiei locale deficitare. In plus, persoanele cu ochii deschişi la culoare şi cele care au obiceiul de a miji ochii sunt predispuse la apariţia ridurilor inainte de vreme", consideră medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Miko Palace. Ridurile apar pe pleoapa inferioară inainte de 30 de ani. De aceea, dermatologul Viviana Iordache recomandă utilizarea cremei contur de ochi incă de la vărsta de 20 de ani.

ALERGII. Pielea din zona ochilor este cea mai predispusă la reacţii alergice. De exemplu, este posibil ca o persoană să manifeste alergii pe zona pleoapelor la o cremă care nu ii creează probleme in altă zonă a corpului. La nivelul pleoapelor şi pomeţilor apar cel mai rapid reacţii specifice pielii sensibile. De aceea, cremele contur de ochi sunt produse cu mult mai multă atenţie decăt alte produse cosmetice.

DIMINEAŢA ŞI SEARA. Crema pentru conturul ochilor se foloseşte dimineaţa şi seara, cu excepţia lunilor de vară, cănd se aplică numai seara, după demachiere. Potrivit sfaturilor medicului Viviana Iordache, nu trebuie să utilizăm cu zgărcenie acest produs. Crema se aplică abundent prin mişcări circulare dinspre exteriorul ochiului către interior, insistăndu-se in zona pleoapei inferioare.

×
Subiecte în articol: cosmetica ochilor