x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum ne alegem demachiantul

Cum ne alegem demachiantul

17 Iul 2007   •   00:00

Ten proaspăt şi strălucitor - aceasta este dorinţa fiecărei femei. Demachierea este unul dintre primele gesturi pe care trebuie să le facem pentru un ten strălucitor. Este bine să ne demachiem atăt dimineaţa, căt şi seara.

Ten proaspăt şi strălucitor - aceasta este dorinţa fiecărei femei. Demachierea este unul dintre primele gesturi pe care trebuie să le facem pentru un ten strălucitor. Este bine să ne demachiem atăt dimineaţa, căt şi seara. Dimineaţa, aplicarea unei loţiuni demachiante are rolul de a indepărta secreţiile adunate la suprafaţa pielii in timpul nopţii, mai ales in cazul persoanelor cu ten gras. Seara, demachierea asigură pielii o mai bună respiraţie, deoarece indepărtează machiajul, făcănd astfel ca pielea să devină suplă şi catifelată. Demachierea este necesară şi dacă in timpul zilei vrem să ne machiem din nou.

Demachiantul se alege in funcţie de tipul de ten al fiecăreia dintre noi. Astfel, femeile care au tenul uscat trebuie să folosească un lapte sau o cremă demachiantă cu bază mai grasă. Pentru o demachiere adecvată mai intăi aplicăm laptele demachiant, care dizolvă resturile de machiaj, apoi loţiunea care inlătură particulele grase ale laptelui şi hidratează pielea. Atenţie! Pielea mai păstrează o parte din impurităţi dacă nu este clătită cu această loţiune. Pentru o demachiere căt mai bună, turnaţi laptele demachiant in palmă şi apoi intindeţi-l pe obraz, după care luaţi un disc demachiant şi masaţi uşor.

Tenul seboreic

Pentru tenul gras, seboreic, specialiştii ne recomandă emulsiile demachiante care se găsesc pe piaţă. Aceste emulsii pot fi folosite cu apă, dacă sunt bine tolerate de ten. "Pe o piele care secretă mult sebum este greşit să aplicăm un produs gras, care sufocă şi mai mult porii", ne atrage atenţia dr Carmen-Madeleine Curea, medic primar dermatolog la Spitalul Clinic Colentina. Femeile care preferă demachierea cu apă pot alege un gel spumant. Acesta poate fi imbogăţit cu vitamine, poate avea efect calmant sau de inchidere a porilor. In farmacii se găseşte săpun dermatologic, care poate juca rolul de demachiant pentru orice tip de ten. Acesta este un produs foarte delicat, are un PH apropiat de cel al pielii şi permite o curăţare foarte bună.

CEARĂ. Unul dintre ingredientele emulsiilor sau loţiunilor demachiante este ceara de albine. Demachiantele cu ceară de albine au proprietăţi emoliente, au capacitatea de a forma un film protector la suprafaţa pielii, protejănd-o de agresiunea factorilor externi. Datorită vitaminei A din ceara de albine, asemenea produse menţin supleţea pielii.

TEN GRAS. Persoanelor cu ten gras le sunt recomandate soluţiile demachiante astringente, cu condiţia ca acestea să nu conţină prea mult alcool. Conţinutul ridicat de alcool poate determina apariţia unor iritaţii cutanate sau poate stimula glandele sebacee să secrete şi mai multe grăsimi.

×
Subiecte în articol: cosmetica