x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum ne conservăm bronzul?

Cum ne conservăm bronzul?

09 Oct 2007   •   00:00

O vacanţă minunată la mare, un bronz perfect şi o piele de invidiat. Dar razele soarelui au devenit de ceva vreme "neprietenoase", iar bronzul, oricăt de frumos ar fi, se transformă intr-o iluzie, dacă nu luăm nici o măsură.

O vacanţă minunată la mare, un bronz perfect şi o piele de invidiat. Dar razele soarelui au devenit de ceva vreme "neprietenoase", iar bronzul, oricăt de frumos ar fi, se transformă intr-o iluzie, dacă nu luăm nici o măsură. Cu căteva mici trucuri ne putem păstra pielea exotică şi după vacanţă. Hidratarea este unul dintre micile secrete. Cu căt pielea este mai bine hidratată, cu atăt ea se exfoliază mai puţin, pentru că nu trebuie să uităm că, pe măsură ce bronzul dispare, pielea se usucă. Ca să ne păstrăm bronzul căpătat cu "strădanie" in vacanţă, este bine să avem grijă de hidratarea corpului de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, după duş. Pe de altă parte, trebuie să evităm produsele exfoliante, care pot indepărta cu uşurinţă pigmenţii de bronz, concentraţi in celulele de la suprafaţa pielii. De aceea evitaţi cremele sau loţiunile de ingrijire abrazive.

Pentru pielea bronzată sunt indicate gelurile de duş hidratante şi răcoritoare, cu mentă sau lavandă. In schimb, sunt contraindicate săpunurile dure, care usucă pielea. Şi cum nu se poate fără săpun, alegeţi unul cu un pH neutru. Căt despre lufa de baie sau buretele aspru, uitaţi de ele! In caz contrar, s-a zis cu bronzul dumneavoastră! Pentru o tonifiere eficientă a pielii, masaţi gelul de duş cu măna!

Ulei de măsline

Uleiul de măsline se dovedeşte un bun produs hidratant pentru pielea bronzată. Acesta pătrunde uşor in piele şi o catifelează. Poate că motivul pentru care femeile din Spania sau Grecia au o piele cu o strălucire aparte este că folosesc ulei de măsline pentru ingrijirea corpului. Pe de altă parte, ca să păstraţi pielea bronzată uniform de razele soarelui, puteţi apela la un produs autobronzant: cremă sau spray care reuşesc foarte bine să intreţină bronzul natural. Există insă şi un inconvenient. Autobronzantele usucă pielea. De aceea, inainte de aplicarea autobronzantului, aveţi grijă să aplicaţi un lapte de corp hidratant. La alegerea produsului autobronzant nu uitaţi că acesta trebuie aplicat şi pe faţă şi in zona urechilor pentru a obţine o "bronzare" uniformă pe tot corpul. Pentru a avea o piele catifelată, mai trebuie să ţinem seama şi de hidratarea internă a organismului. In acest sens, sucul de morcovi este un bun adjuvant in procesul de conservare a bronzului, iar apa plată este de neinlocuit, fiind de departe cel mai bun hidratant.

×
Subiecte în articol: pielea cosmetica bronzul