x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum ne menţinem pielea ciocolatie?

Cum ne menţinem pielea ciocolatie?

07 Aug 2007   •   00:00

Cremele autobronzante. Subiect la zi, in vizorul doamnelor şi domnişoarelor. Tot timpul anului, dar mai ales vara. Chiar şi domnii sunt preocupaţi de această modalitate de a-şi bronza pielea.

Cremele autobronzante. Subiect la zi, in vizorul doamnelor şi domnişoarelor. Tot timpul anului, dar mai ales vara. Chiar şi domnii sunt preocupaţi de această modalitate de a-şi bronza pielea. O gamă variată, ispititoare de creme autobronzate, unele foarte scumpe, altele mai accesibile. Există creme grase, lăptoase, geluri, substanţe lichide... Toate sunt concepute pentru a colora pielea fără teama că ne vom intălni cu razele ultraviolete.

Nuanţă

Ca să alegem crema potrivită trebuie să ţinem cont de căteva elemente. In primul rănd nu trebuie să neglijăm nuanţa pielii noastre, pentru că majoritatea autobronzantelor sunt impărţite pe categorii: pentru pigment mai inchis sau mai deschis. Trebuie să folosiţi o cremă adecvată, astfel incăt nuanţa obţinută de "bronz" să fie uniformă, fără pete sau cu tentă negricioasă. Faţa reprezintă de asemenea o prioritate. Cănd vă cumpăraţi un produs autobronzant aveţi grijă să poată fi folosit şi pe faţă, nu doar pe corp. Dacă aveţi un ten sensibil este recomandat să folosiţi o cremă specială, pentru tenul sensibil, care să nu vă creeze probleme şi iritaţii.

Dezavantaje

Atunci cănd folosiţi o cremă autobronzantă trebuie să vă asiguraţi că aceasta nu pătează hainele, pentru că unele creme, mai grase, nu sunt prea uşor absorbite de piele. De aceea, persoanele foarte active ar trebui să-şi aleagă cu atenţie cremele autobronzante şi să opteze mai degrabă pentru geluri sau produse lichide. Un alt dezavantaj al autobronzantelor este mirosul. Sunt creme care degajă un miros nu tocmai plăcut, care poate persista chiar şi după duş. Mirosul poate fi inlăturat dacă luăm in calcul acest aspect inainte de a cumpăra crema. Dar, dacă totuşi aţi cumpărat-o şi sunteţi mulţumită de efectele ei, mai puţin de miros, puteţi "masca" acest dezavantaj prin folosirea unor produse parfumate, care acoperă mirosul neplăcut al cremei autobronzante.

Sfaturi

Nu uitaţi să vă epilaţi cu căteva zile inainte de a folosi crema autobronzantă, deoarece părul va impiedica repartizarea uniformă a produsului. Cănd aplicaţi autobronzantul nu uitaţi de faţă, de găt şi chiar de pavilionul urechilor. Stratul aplicat trebuie să fie uniform. O mare grijă trebuie acordată cănd aplicăm crema in zona coatelor şi a gleznelor, unde pielea este mai uscată şi cu mai multe pliuri, existănd riscul ca pielea să se poată colora mai intens. Nu folosiţi loţiune de corp, altfel, efectul scontat va fi minim. La final, spălaţi-vă bine pe măini, altfel veţi fi bronzate şi pe palme.

×
Subiecte în articol: cosmetica