x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta 5:2, modalitate rapidă de a pierde în greutate

Dieta 5:2, modalitate rapidă de a pierde în greutate

13 Sep 2017   •   15:08
Dieta 5:2, modalitate rapidă de a pierde în greutate

Slăbirea rapidă nu este cea mai indicată modalitate de a pierde în greutate, deoarece poate fi periculoasă pentru sănătate şi nu este eficientă pe termen lung, însă bloggerul Dave Wentworth susţine că poate fi o modalitate sigură şi eficientă, scrie de NBS News BETTER.

Inginerul mecanic, care locuieşte în Michigan, a decis să încerce dieta rapidă intermitentă 5:2, după ce s-a alăturat unei competiţii de slăbire la locul de muncă. Dieta necesită să mănânci normal pentru cinci zile şi rapid pentru două. “În termeni simpli, mănânci normal pentru cinci zile dintr-o săptămână şi pentru două zile – pentru două perioade de câte 24 de ore – nu mănânci”, a spus Wentworth.

Asta nu înseamnă că trebuie să te înfometezi pentru două zile, după cum explica Wentworth, ci că, pentru două zile, neconsecutive, trebuie să mănânci o singură dată. În zilele rapide, de exemplu, acesta mânca doar cina.

“Este un mod simplu de a reduce cu 20% totalul caloriilor pe care le mănânci”, a mai spus acesta. Acesta susţine că a slăbit 22 de kilograme cu ajutorul acestei diete.

Zilele normale

Cinci zile pe săptămână, Wentworth mânca o cantitatea normală de calorii pe zi. Cantitatea de calorii considerată normală diferă de la o persoană la alta. Ca oricare altă dietă, dieta 5:2 îi cerea să fie atent la ce mănâncă.

Zilele rapide

Pentru două zile, neconsecutive, Wentworth mânca doar cina. Din moment ce stătea toată ziua fără să mănânce, acesta a afirmat că trebuia să fie foarte atent la cantitatea de mâncare de la cină. Acesta a spus că mânca multe legume şi alimente bogate în fibre.

 

×