x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Epilarea cu ceară dulce

Epilarea cu ceară dulce

de Steluta Indrei    |    15 Iul 2008   •   00:00

Tu cum te epilezi? Cu ceară, cu aparatul de ras, cu cremă depilatoare sau cu aparatul electric? Ce-ar fi să încerci o metodă simplă şi naturală, care şi-a dovedit eficienţa din timpul romanilor şi grecilor antici?

Tu cum te epilezi? Cu ceară, cu aparatul de ras, cu cremă depilatoare sau cu aparatul electric? Ce-ar fi să încerci o metodă simplă şi naturală, care şi-a dovedit eficienţa din timpul romanilor şi grecilor antici? Este aşa-numita epilare cu zahăr, apă şi suc de lămîie. Din aceste ingrediente se prepară un fel de ceară-caramel.

Iată cum se procedează. Turnaţi o jumătate de pahar cu apă peste două-trei mîini de cuburi de zahăr, puneţi amestecul la foc mic pînă se topeşte zahărul. Cînd se caramelizează, adăugaţi cîteva picături de suc de lămîie şi lăsaţi vasul în apă rece. În momentul în care această "ceară dulce" ajunge la temperatura corpului formaţi un fel de bulgăre de ceară.

Aplicaţi acest bulgăre pe zona care trebuie epilată şi îndepărtaţi-l cu mişcări rapide, în sensul invers al creşterii firelor de păr. De exemplu, pe picioare începeţi operaţiunea de la glezne spre genunchi. În zona axilelor, unde firele de păr cresc în ambele sensuri, trageţi bulgărele de ceară atît de jos în sus, cît şi invers.

Această metodă naturală de îndepărtare a părului nedorit prezintă avantajul că nu irită pielea, iar micile bucăţele de ceară care rămîn pe piele pot fi îndepărtate prin simpla spălare cu apă. Firele de păr sînt smulse din rădăcină şi reapar după circa două săptămîni, ca şi în cazul epilării clasice cu ceară caldă. Singurul dezavantaj al epilării cu zahăr este că firele de păr se smulg mai greu pentru că bulgărele de caramel nu este atît de aderent precum ceara caldă.

 

Benzi depilatoare

În cazul în care nu doriţi să preparaţi acasă amestecul din zahăr, apă şi suc de lămîie, trebuie să ştiţi că această ceară-caramel se găseşte în comerţ fie sub formă de benzi depilatoare, fie sub formă de ceară rece (la tub sau la borcan). Însă mai uşor de folosit sînt benzile depilatoare, care se aplică pe piele după ce au fost încălzite între palme. Se retrag tot cu mişcări bruşte în sensul invers al creşterii firelor de păr. Aceleaşi benzi pot fi folosite de două-trei ori. Ceara rece se aplică pe piele ca şi cea caldă, însă pentru a fi îndepărtată este nevoie să puneţi deasupra o folie sau o pînză specială. Dificultăţile apar la desprinderea acestei folii.

×
Subiecte în articol: ceară cosmetica