x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Exfolierea şi hidratarea buzelor

Exfolierea şi hidratarea buzelor

de Steluta Indrei    |    06 Mai 2008   •   00:00

Pielea din jurul buzelor este de cinci ori mai sensibilă decît restul feţei, ceea ce explică faptul că se ridează mult mai repede. Mişcările gurii, vorbitul, rîsul, grimasele, fumatul sensibilizează conturul buzelor facilitînd apariţia ridurilor înainte de vreme.

Pielea din jurul buzelor este de cinci ori mai sensibilă decît restul feţei, ceea ce explică faptul că se ridează mult mai repede. Mişcările gurii, vorbitul, rîsul, grimasele, fumatul sensibilizează conturul buzelor facilitînd apariţia ridurilor înainte de vreme. De ce buzele sunt atît de fragile? “Ele au o structură particulară”, explică medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica MikoMed. La nivelul buzelor există multe terminaţii nervoase, dar foarte puţine glande sebacee. Acesta este motivul pentru care buzele se usucă şi se crapă foarte uşor. Deshidratarea este şi mai accentuată în cazul persoanelor care au prostul obicei să-şi umezească tot timpul buzele. Saliva nu hidratează, ci se evaporă, ceea ce usucă buzele şi mai tare.

Buzele nu conţin suficientă melanină pentru a se proteja de razele soarelui. De aceea, înainte de a ieşi din casă aplicaţi un balsam de buze cu factor de protecţie solară. Faceţi acest lucru şi iarna, şi vara. Astfel veţi avea buze hidratate şi catifelate indiferent de sezon.

Tratament antirid

Micile riduri care apar în jurul buzei superioare ies în evidenţă mai ales atunci cînd se impregnează cu ruj. La fumătoare se observă cel mai bine acest aspect inestetic. De fiecare dată cînd trag din ţigară, cutele se accentuează şi mai mult. Ca să-şi îmbunătăţească înfăţişarea, fumătoarele ar trebui în primul rînd să abandoneze ţigara. Apoi este necesar ca orice femeie să aplice periodic la nivelul buzelor un produs exfoliant pentru îndepărtarea celulelor moarte şi reducerea ridurilor. La finalul acestui tratament, buzele şi conturul lor se ung cu o cremă hidratantă indicată pentru această zonă.

×
Subiecte în articol: cosmetica