x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Frumuseţea la timpul prezent

Frumuseţea la timpul prezent

de Oana Antonescu    |    05 Feb 2008   •   00:00

Salma Hayek, Demi Moore, Jessica Alba, Madonna sunt doar câteva dintre vedetele care au recurs la operaţii este­tice drastice, precum liftingurile, blefaroplastiile sau corecţiile de nas, urechi, bărbie.

Salma Hayek, Demi Moore, Jessica Alba, Madonna sunt doar câteva dintre vedetele care au recurs la operaţii este­tice drastice, precum liftingurile, blefaroplastiile sau corecţiile de nas, urechi, bărbie. Se întâmpla în anii ’90, când operaţiile estetice erau în mare vogă. Dimpotrivă, acum tendinţa este de a evita pe cât posibil bisturiul şi de a păstra o înfăţişare cât mai naturală şi mai apropiată de cea reală. Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace, ne spune ce proceduri cosmetice sunt acum la modă la Hollywood, dar şi la noi.

 

Radiofrecvenţă

“În ultimii ani, se acordă o atenţie deosebită procedurilor de păstrare a elasticităţii cutanate şi a proporţiilor faciale. S-au dezvoltat în acest sens o serie de tehnici mezoterapice, lasere de reîntinerire şi lasere cu radiofrecvenţă, acestea din urmă fiind considerate viitorul cosmeticii”, precizează dr Viviana Iordache. Tehnologia laser cu radiofrecvenţă este cea mai nouă procedură cosmetică şi presupune o remodelare a fibrelor de colagen, cu efect de lifting fără dureri. Laserul cu radiofrecvenţă există şi în România şi se foloseşte pentru corectarea ridurilor, dar mai ales pentru corecţii precum punga de sub ochi, bărbia dublă, pielea lăsată de pe braţe sau picioare. Tehnologia este încă la început de drum.

Gama de substanţe utilizate de medicii dermatologi şi plasticieni este mai largă. În ultima perioadă, au apărut alte trei-patru tipuri de toxină botulinică, de unde până acum trei ani nu existau decât două. În plus, s-a lărgit aria lor de aplicare, fiind folosite în prezent nu doar pentru ridurile din zona superioară a feţei, ci şi pentru cele din zona gurii, a gâtului sau din zona preauriculară. Noutate este şi un tip de acid hyaluronic ce se foloseşte, de mai puţin de un an, pentru umplerea pomeţilor. Implantul de proteze mamare a evoluat şi el o dată cu posibilitatea de implantare prin axilă şi nu sub sân sau în jurul areolei, pentru a evita cicatricele.

 

DEMODATE. Majoritatea clinicilor de chirurgie estetică au renunţat la colagen din cauza efectelor sale adverse. “Se renunţă progresiv şi la substanţele plastice de tipul bioalcamidului sau siliconului. Deşi aceste substanţe asigură o rată mult mai mare de rezistenţă în ţesut, riscurile pe care le prezintă nu sunt de ignorat”, semnalează dr Viviana Iordache. Se renunţă, de asemenea, la firele de suspensie facială, care se foloseau ca alternativă la liftingul clasic chirurgical.

×
Subiecte în articol: cosmetica