x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Hidratarea pielii după vacanţă

Hidratarea pielii după vacanţă

de Steluta Indrei    |    01 Sep 2008   •   00:00

Vara este pe sfîrşite, ne-am bucurat de soare, de valurile şi briza mării. Dar ce ne facem că bronzul începe să pălească şi observăm că ridurile s-au înmulţit, iar pielea este uscată şi pătată.



Vara este pe sfîrşite, ne-am bucurat de soare, de valurile şi briza mării. Dar ce ne facem că bronzul începe să pălească şi observăm că ridurile s-au înmulţit, iar pielea este uscată şi pătată. Avem nevoie urgent de hidratare intensivă! Medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica MikoMed ne sfătuieşte să utilizăm pentru faţă o cremă hidratantă bogată în vitamine, care ajută la menţinerea cantităţii necesare de apă şi de substanţe nutritive în piele. Astfel se asigură o elasticitate mai mare a pielii şi se creează un fel de barieră protectoare care împiedică apariţia acelei reţele de riduri fine cu care ne alegem toamna după expunerea la soare.

O atenţie deosebită trebuie să acordăm şi hidratării corpului. Zilnic, după duş, vom aplica din belşug un lapte de corp hidratant. Duşurile vor fi călduţe, iar săpunul va fi înlocuit cu un gel emolient. Înainte de a aplica gelul de duş este bine să frecăm puţin gambele, genunchii şi braţele cu un produs exfoliant care va îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii. Astfel crema hidratantă va pătrunde mai bine în piele. Crema se aplică de la picioare spre trunchi prin mişcări rapide pentru a favoriza circulaţia sîngelui şi a tonifia ţesutul cutanat.

Măşti cu argilă

În afară de hidratarea zilnică, tenul uscat, cu riduri fine are nevoie săptămînal de o mască în care adăugăm argilă. Aceasta dă strălucire pielii şi revigorează tenul. Pentru a înlătura urmele oboselii, argila poate fi combinată cu suc de castravete sau cu orice alt suc de legume sau fructe. Aceste măşti redau fermitatea tenului şi întăresc musculatura feţei. O altă mască din argilă, cu ulei de măsline şi gălbenuş de ou asigură hidratarea de care are nevoie tenul uscat după expunerea la soare şi contribuie la refacerea peliculei protectoare de la suprafaţa pielii. Şi tenul seboreic poate beneficia de proprietăţile argilei, dar în acest caz asociată cu miere şi propolis. Această mască are rolul de a absorbi rapid excesul de sebum şi de a preveni apariţia coşurilor.

APĂ. Pielea conţine 70% apă, aşa că nu este greu să ne imaginăm cît de mult suferă cînd ne deshidratăm. De aceea, o bună hidratare a pielii înseamnă şi asigurarea necesarului de apă la nivel intern. Pentru aceasta vom bea cel puţin doi litri de lichide zilnic şi vom mînca din abundenţă fructe şi legume proaspete. În schimb, vom evita cafeaua, băuturile răcoritoare, alcoolul şi tutunul, care grăbesc deshidratarea şi lasă urme adînci pe tenul nostru.

×
Subiecte în articol: pielii cosmetica