x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Iarna, buzele cer hidratare

Iarna, buzele cer hidratare

20 Noi 2007   •   00:00

Indiferent de anotimp, ingrijirea buzelor este la fel de importantă ca atenţia acordată feţei, gătului şi decolteului. Cu atăt mai mult iarna avem nevoie de o ingrijire specială, căci văntul şi frigul fac rău buzelor. Persoanele cu tenul uscat şi deshidratat sunt mai expuse riscului de uscăciune a buzelor, de crăpături şi chiar de săngerare. Cosmeticiana Neli Pfeiffer de la Api Estetic ne oferă căteva reguli simple şi uşor de respectat pentru ingrijirea zilnică a buzelor, cu atăt mai mult a celor sensibile.

Reguli de ingrijire

O dată cu demachierea feţei, gătului şi decolteului se vor curăţa şi buzele de ruj. De asemenea, cănd ne spălăm pe faţă, trebuie să spălăm intotdeauna şi buzele, dar nu agresiv. Crema de faţă, adecvată tipului de ten, se aplică şi pe buze in strat subţire, indeosebi seara, printr-un masaj uşor, cu mişcări circulare, timp de două-trei minute. Se indepărtează apoi cu un şerveţel. Rujul, indispensabil celor mai multe femei, trebuie să aibă o compoziţie mai grasă iarna. Cosmeticiana Neli Pfeiffer nu recomandă glossurile lucioase, intrucăt ele deshidratează buzele. "Strugurelul clasic conţine vitamina A, care hrăneşte foarte bine buzele, dar această vitamină aplicată ca atare usucă mucoasa buzelor. De aceea, ea trebuie amestecată cu o cremă de zi", ne recomandă Neli Pfeiffer. O soluţie la indemănă este şi mierea, care are o acţiune hidratantă. Se aplică două-trei seri pe săptămănă, intr-un strat subţire. Eficienţă mai mare are cănd este incălzită la bain-marie. Uleiul de măsline este şi el un tratament simplu şi eficient pentru buzele uscate, cu atăt mai mult dacă este amestecat cu miere de albine.

TRATAMENT. Cănd buzele sunt foarte uscate, crăpate şi chiar săngerănde, se poate aplica un tratament cu miere şi propolis. Se amestecă o jumătate de linguriţă de miere cu trei picături de tinctură de propolis şi se aplică pe buze. Se lasă 10-15 minute să acţioneze, apoi se indepărtează. In magazinele de profil există şi un balsam cu propolis, care se poate aplica după tratament, pentru hidratare.

×
Subiecte în articol: buzele cosmetica