x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ieşiţi din iarnă cu faţa curată

Ieşiţi din iarnă cu faţa curată

de Steluta Indrei    |    18 Mar 2008   •   00:00

In acest sezon sunt în mare vogă două metode pentru curăţarea tenului: dermoabraziunea şi radiofrecvenţa. Acestea sunt detaliate de dr Viviana Iordache, medic dermatolog la Clinica MikoMed.

In acest sezon sunt în mare vogă două metode pentru curăţarea tenului: dermoabraziunea şi radiofrecvenţa. Acestea sunt detaliate de dr Viviana Iordache, medic dermatolog la Clinica MikoMed.

 

 

Să începem cu cea mai blândă dintre metode – dermoabraziunea. Această procedură dermato-cosmetică se realizează cu ajutorul unui aparat, la care sunt conectate o pilă cu diamante şi o mică pompă. Pila şlefuieşte celulele moarte ale pielii, iar pompiţa extrage sebumul şi punctele negre fără a traumatiza pielea. Faţa străluceşte astfel de curăţenie. Dar pentru efecte spectaculoase, dermoabraziunea este asociată în această primăvară cu cea mai nouă metodă dermato-cosmetică: mezoliftul. Procedura constă în introducerea prin ionoforeză a unui cocteil cu substanţe hrănitoare în stratul profund al pielii. Mezoliftul înlocuieşte mezoterapia clasică în care substanţele erau injectate în piele cu ace fine, ceea ce producea disconfort.

 

 

Relaxare

Descoperirea mezoliftului transformă această procedură într-o veritabilă şedinţă de relaxare. Potrivit dr Viviana Iordache, dermoabraziunea combinată cu mezolift se bucură de mare succes în rândul femeilor, pentru că le purifică tenul, scutindu-le de trauma scoaterii coşurilor. Un alt avantaj al acestui nou tratament cosmetic este că faţa arată bine imediat după. “Femeile de azi nu-şi permit să stea câteva zile în casă pentru a le dispărea semnele apărute din cauza unor tratamente cosmetice”, semnalează dr Viviana Iordache. 

 

Tratamentul cu ajutorul radiofrecvenţei constă în transmiterea prin unde radio a unui flux de energie în straturile profunde ale pielii. Această procedură dermatologică reuşeşte nu numai să cureţe tenul, ci şi să reducă ridurile şi să ridice pielea. Se poate folosi şi în zone în care nu se poate face dermoabraziune, cum ar fi pleoapa inferioară, mandibula şi gâtul, care au o structură fragilă. Singurul dezavantaj este că faţa se înroşeşte două-trei zile după tratament.

×
Subiecte în articol: cosmetica