x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Masaj contra cearcănelor

Masaj contra cearcănelor

18 Dec 2007   •   00:00

Oboseala pregătirilor pentru Sărbători se vede in primul rănd pe faţă. Iar doamnele ar da orice să scape intr-un timp căt mai scurt de cearcăne şi de pungile de sub ochi.

Oboseala pregătirilor pentru Sărbători se vede in primul rănd pe faţă. Iar doamnele ar da orice să scape intr-un timp căt mai scurt de cearcăne şi de pungile de sub ochi. Merg la cabinete scumpe de cosmetică pentru a-şi face tenul să arate impecabil in serile de Crăciun şi de Revelion. Totuşi, specialiştii in cosmetică spun că metoda cea mai bună pentru a ne menţine tenul proaspăt şi pentru a scăpa de micile imperfecţiuni create de oboseală şi de stres o constituie masajul facial. Acest tip de masaj se recomandă a fi realizat intr-un cabinet cosmetic, de o cosmeticiană profesionistă: "Masajul facial este una dintre operaţiile cosmetice esenţiale. Un tratament cosmetic complet include şi un masaj facial adaptat tipului de ten al persoanei respective. Este recomandat ca masajul să fie executat de un profesionist, de cineva care a urmat cursurile unei şcoli tehnice de masaj, pentru că, deşi mişcările sunt standard, fiecare clientă presupune un masaj personalizat, adaptat nu numai tipului de ten, ci şi profilului psihologic", explică Neli Pfeiffer, cosmeticiană. Tratamentul profesionist se realizează o dată pe lună şi reface echilibrul tenului, iar in timp se poate observa chiar o reducere a ridurilor fine.

La domiciliu

Insă in cazul in care cunoaşteţi tehnicile şi regulile de masaj, il puteţi realiza singuri acasă, in faţa oglinzii. Mişcările de masaj trebuie să fie uşoare, de netezire, fără apăsare, pielea nu trebuie intinsă sau bruscată in nici un fel. Tehnicile trebuie aplicate obligatoriu de jos in sus şi dinspre centrul feţei inspre exterior. Se incepe de la claviculă pănă la marginea maxilarului, palmele alunecănd uşor, una urmănd-o pe cealaltă. Se repetă această mişcare de căteva ori, pănă cănd simţiţi că pielea se incălzeşte, se inmoaie şi devine catifelată. Apoi se trece la masajul feţei, care se realizează cu ambele palme. Sensul care trebuie respectat cu stricteţe este de la vărful bărbiei spre ureche, de la colţurile buzelor spre urechi şi de la baza nasului inspre exterior. Specialiştii in cosmetică recomandă prudenţă la mişcările efectuate in zona ochilor. Este indicat să se utilizeze o cremă specială pentru ochi, cu efect de indepărtare a cearcănelor. Mişcările se execută lent sub formă de cercuri cu degetul mijlociu sau cu arătătorul.

OCHI. După 23-24 de ani este indicat un masaj facial in fiecare seară, insistănd in special in zona ochilor, pentru a estompa ridurile fine de expresie şi pentru a preveni apariţia unora noi. Incepeţi masajul de la unghiul intern al ochiului, pe sub sprăncene, la coada ochiului, apoi pe sub ochi.

PRODUSE. Masajul facial se realizează cu creme adecvate tipului de ten. Se pot utiliza, de asemenea, uleiuri din extracte de plante, combinaţii din extracte de fructe, care se găsesc la plafar.

×
Subiecte în articol: cosmetica masaj