x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Obezitatea - emoție acumulată în corp. Cum poți slăbi fără dietă

Obezitatea - emoție acumulată în corp. Cum poți slăbi fără dietă

23 Iul 2014   •   09:32
Obezitatea - emoție acumulată în corp. Cum poți slăbi fără dietă

Poate nu conştientizezi că mănînci pentru a umple un vid emoţional, dar lucrurile se petrec exact aşa; de aceea, orice regim care foloseşte doar modificarea dietei alimentare nu are succes deplin decît la persoanele care îşi schimbă şi atitudinea.

Tot mai multe persoane (inclusiv copiii) se confruntă cu această problemă a zilelor noastre. Consumăm din ce în ce mai multe alimente nesănătoase, prelucrate industrial, pasteurizate, lipsite de nutrienţi, bogate în zaharuri şi carbohidraţi rafinaţi, gătite în cuptoare cu microunde sau electrice, gătim alimentele aflîndu-ne într-o stare nervoasă, mîncăm stresaţi sau obosiţi, iar digestia noastră se face tot mai greu în aceste condiţii, iar atunci cînd alimentele nu sînt digerate uşor, corpul nu îşi mai poate lua nutrienţii necesari şi nici nu mai poate elimina toxinele acumulate în exces, iar noi începem să ne îngrăşăm.

La toate acestea se adaugă lipsa exerciţiului fizic şi multe altele, astfel încît în abordarea clasică a obezităţii aceste aspecte sînt primele luate în considerare şi de aceea orice recomandare de reducere a greutăţii începe în mod normal cu o dietă cît mai restrictivă combinată cu introducerea unui program de mişcare fizică.

Acestea sînt însă cauzele cunoscute ale îngrăşării. În plan psihoemoţional, tendinţa de acumulare excesivă a kilogramelor arată de obicei o nevoie sufletească de protecţie contra temerilor şi frămîntărilor, prin straturile succesive de grăsime. De fapt, de cele mai multe ori este vorba de o sensibilitate extremă sau de lipsa iubirii de sine.

Deşi persoana în cauză îşi poate dori cu ardoare să fie slabă, inconştient ..................................

Citește articolul integral AICI

×
Subiecte în articol: felicia obezitate dieta