x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Răsfăţ cu ciocolată

Răsfăţ cu ciocolată

de Oana Antonescu    |    22 Apr 2008   •   00:00

Ciocolata stimulează microcirculaţia locală, energizează şi creşte tonicitatea pielii. De asemenea, antioxidanţii pe care îi conţine ciocolata încetinesc îmbătrînirea celulară şi menţin elasticitatea pielii.

Ciocolata ne încîntă papilele gustative şi, contrar îngrijorării femeilor, nu întotdeauna este periculoasă pentru siluetă. Împachetările cu ciocolată, la mare căutare în saloanele de cosmetică în ultima vreme, sînt un adevărat răsfăţ pentru piele şi pot fi de un real ajutor în lupta cu celulita. “Dintre toate procedurile cosmetice, împachetările cu ciocolată sînt cele mai blînde şi mai plăcute. Ciocolata stimulează microcirculaţia locală, energizează şi creşte tonicitatea pielii. De asemenea, antioxidanţii pe care îi conţine ciocolata încetinesc îmbătrînirea celulară şi menţin elasticitatea pielii. Mai mult, s-a demonstrat că ea are proprie­tăţi cicatrizante şi poate da un aspect mai frumos pielii iritate”, ne spune dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Med. La toate acestea se adaugă efectul relaxant al ciocolatei, dat de aroma sa atît de plăcută.

 

Cocteil

În saloanele de cosmetică se foloseşte o pudră de cacao, din care se prepară diverse cocteiluri cu emolienţi, vitamine (în general A, E), minerale, cafeină, în funcţie de firma producătoare de astfel de tratamente, dar şi de problemele pe care femeia doreşte să le trateze prin împachetări cu ciocolată. Prin urmare, această ciocolată nu este în nici un caz comestibilă, aşa cum v-aţi putea imagina. Din pudra amestecată cu apă se obţine o pastă care se aplică uniform pe întreg corpul, cu ajutorul unei pensule. Emolienţii, vitaminele şi mineralele din acest amestec hidratează pielea, care devine mai catifelată şi mai fermă după cîteva şedinţe de împachetări. Ciocolata are însă şi cîteva contraindicaţii: nu este recomandată femeilor cu piele foarte sensibilă (fiindcă există riscul apariţiei petelor) şi nici celor care prezintă alergii la substanţele din compoziţia ei.

Împachetările cu ciocolată sînt eficiente şi pentru tratamentul celulitei, însă nu au un efect puternic anticelulitic, fiindcă doza de cafeină din pudra de cacao este mică. Însă această procedură are avantajul că poate fi efectuată şi de femeile cu fragilitate vasculară, fiindcă doza mică de cafeină presupune un risc mic de spargere a vaselor, spre deosebire de celelalte produse cafeinizate. În cazul în care pacienta doreşte un tratament puternic anticelulitic, în pudra de cacao se poate adăuga o cantitate mai mare de cafeină, din fiole.

×
Subiecte în articol: ciocolata cosmetica