x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Redecorează-ţi casa pentru a combate depresia

Redecorează-ţi casa pentru a combate depresia

02 Oct 2017   •   16:38
Redecorează-ţi casa pentru a combate depresia

Depresia este ceva de care nu poţi scăpa pur şi simplu. Potrivit studiilor, este benefic să te înconjori de prieteni. Însă, aşa cum oamenii pozitivi din jurul tău te pot ajuta, aşa funcţionează şi lucrurile pe care le ţi pe lângă tine, scrie Prevention. Astfel, modul în care îţi decorezi casa poate avea un impact însemnat asupra modului în care te simţi.

1. Pune plante

Nu există dubii privind beneficiile pe care natura le are asupra psihicului, de aceea o mică bucăţică de natură va creea un aer pozitiv în casă.

2. Tablouri

Adaugă tablouri mari în casă care să te caracterizeze, poate ceva care să-ţi amintească de locul în care ai crescut.Dacă ai crescut la mare, nu opta pentru un tablou cu munţi, şi invers. Trebuie să alegi ceva ce îţi este familiar.

3. Bucură-te de privelişte

Dacă eşti suficient de norocos încât să ai o grădină frumoasă, asigură-te că o poţi vedea tot timpul. Dă la o parte perdelele şi optează pentru ferestre mari şi luminoase. Pune cât mai multe ferestre, pentru a putea pătrunde cât mai multă lumină.

4. Foloseşte o cutie cu lumină

Existat studii care au arătat că tratamentul cu lumină este benefic în cazul persoanelor depresive. Astfel, încearcă să îţi pui o cutie cu lumină florescentă acolo unde petreci cel mai mult timp. Încearcă să o foloseşte pentru 30 de minute imediat după ce te trezeşti.

5. Culorile

Cel mai uşor mod de a-ţi redecora casa este să schimbi culorile, potrivit designerului de interior Suzanne Falk. “Culorile calde pot evoca sentimente de fericire şi optimism”, a spus aceasta. Gândeşte-te la modul în care te fac să te simţi anumite culori şi alege-o pe cea care îţi oferă o stare de bine.

6. Pete de culoare

Dacă nu plănuieşti să schimbi culoarea pereţilor, încearcă să adaugi nişte pete de culoare. Adaugă nişte accesorii colorate prin casă. Poţi să optezi pentru perne colorate, draperii sau pături.

 

 

×
Subiecte în articol: decor depresie