x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Soluţii comode anticearcăne

Soluţii comode anticearcăne

08 Mai 2007   •   00:00

Ca să ajungi la mult răvnitele măsuri 90-60-90 trebuie să ţii dietă şi să faci sport. Insă unele diete, cum ar fi de exemplu dietele Atkins şi Montignac, au grijă de talie şi neglijează complet aspectul tenului şi al pielii. O astfel de dietă prelugită are ca efecte secundare imbătrănirea prematură, uscăciunea pielii, cearcăne şi un aspect palid şi lipsit de luminozitate. Aşa că specialiştii nutriţionişti vă sfătuiesc ca atunci cănd vă hotărăţi să slăbiţi, să ţineţi cont şi de efectele negative asupra tenului.

Monica Reinagel, autoarea cărţii The Inflammation Free Diet Plan (Dieta care vă scapă de procesele inflamatorii), ne oferă o listă de alimente care nu doar că menţin, dar şi imbunătăţesc aspetul pielii şi in timp reduc ridurile superficiale. Astfel, decăt să vă găndiţi la injecţii cu toxina botulinică sau la intervenţii chirurgicale pentru a vă păstra tinereţea veşnică, mai bine adoptaţi o dietă sănătoasă şi echilibrată.

Cercetări recente arată că anumite alimente reduc procesele inflamatorii care accelerează imbătrănirea pielii.

Peşte şi păine integrală

Pentru un efect mai puternic decăt injecţiile cu toxina botulinică, Monica Reinagel ne sfătuieşte ca la micul dejun să măncăm două felii de păine integrală prăjită, brănză cu o cantitate redusă de grăsime sau cu marmeladă şi o jumătate de grepfrut roz. In zilele următoare puteţi să diversificaţi micul dejun şi să introduceţi o salată de fructe cu iaurt degresat sau musli cu fructe confiate. La prănz nu trebuie să lipsească alimentele cu efect antioxidant: un grătar de vită, cu păine integrală şi salată verde, o supă de morcovi şi o salată cu brănză degresată sau sardine cu păine integrală. Desertul nu este interzis, dimpotrivă: la masa de prănz introduceţi neapărat şi o salată de fructe proaspete.

Cina trebuie să conţină peşte. Fie că e ton sau somon, seara este recomandat să consumaţi peşte la cuptor, in combinaţie cu roşii cherry, ceapă şi condimentat cu piper negru şi coriandru. Sau dacă nu sunteţi pasionaţi de peşte, puteţi să gătiţi un muşchi de viţel la cuptor, cu ceapă, ciuperci şi puţin oţet balsamic.

SNACKS. Dacă vreţi să slăbiţi şi in acelaşi timp să vă păstraţi luminozitatea şi elasticitatea pielii, uitaţi de chipsuri, biscuiţi şi prăjiturele intre mese. Specialistul Monica Reinagel susţine că dacă vi se face foame intre mese puteţi să ronţăiţi două felii de păine integrală cu puţină brănză degresată, 10 măsline, o roşie sau şase nuci de Brazilia.
TRUCURI. Monica Reinagel vă recomandă să inlocuiţi carnea de pui cu cea de viţel sau cu peştele. Puiul are un conţinut ridicat de acid arahidonic, un acid gras care sporeşte procesele inflamatorii de la nivelul pielii. La fiecare prănz şi cină adăugaţi ceapă, deoarece este leguma cu cel mai mare potenţial antiinflamator.
×
Subiecte în articol: cosmetica