x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Vara aceasta, ia-ti adio de la foliculita!

Vara aceasta, ia-ti adio de la foliculita!

30 Iul 2021   •   09:59
Vara aceasta, ia-ti adio de la foliculita!

Ai asteptat sezonul estival tot anul, pentru a te bucura din plin de soare si de zilele de vacanta. Insa, imediat ce ai inceput sa porti garderoba de vara, ai constatat cu tristete ca ai fire de par crescute sub piele, mancarimi si iritatii,  care iti creeaza probleme de imagine.

Daca si tu te confrunti cu aceasta situatie, insemna ca suferi de foliculita, infectia inestetica a foliculului pilos, care provoaca prurit si iritatii.

Daca ai inca un disconfort in legatura cu expunerea la soare, din cauza imperfectiunilor pielii, este timpul sa iei masuri. Poti elimina rapid punctele mici si rosii care te complexeaza prin singurul tratament eficient impotriva foliculitei: Epilarea Definitiva.

Foliculita: cauze si tratament

Foliculita se intalneste frecvent in zona inghinala, pe picioare si pe brate. Apare atunci cand sistemul imunitar este slabit, cand inotam in piscine cu o cantitate insuficienta de clor, cand purtam haine prea stramte sau daca suferim de afectiuni medicale grave (diabet zaharat, HIV). Totodata, aceasta afectiune este declansata si de utilizarea excesiva a lamei de ras.  

Primul semn al instalarii acestei boli dermatologice este aparitia rosetii la radacina unuia sau mai multor fire de par, insotita de durere sau prurit (mancarime). Ulterior, inflamatia se transforma in umflaturi sau pustule ce contin puroi si pot fi cu adevarat dureroase.

Poti opta pentru un tratament medicamentos, de durata (bazat pe un antibiotic antifungic) sau pentru indepartarea parului cu laser dioda sau cu lumina intens pulsata (IPL), singurul remediu rapid si ireversibil impotriva foliculitei. Prin epilare definitiva se elimina firele de par si, implicit, afectiunea este stopata chiar de la radacina.

Ce este si cum actioneaza epilarea definitiva:

Epilarea definitiva indeparteaza parul cu ajutorul laserului dioda sau a luminii intens pulsate, distrugand, astfel, foliculita de la sursa.  Rezultatele sunt vizibile chiar de la prima sedinta, cand pana la 30% din firele de par in faza anagena (de crestere) sunt eliminate. Un tratament complet implica 8-12 sedinte, iar pretul este unul avantajos, comparativ cu beneficiile procedurii. Pe langa tratarea foliculitei, epilarea definitiva lasa pielea catifelata si te ajuta sa economisesti timp, bani si energie, caci, astfel, vei fi gata oricand sa iesi cu prietenii sau sa pleci intr-o vacanta, fara grija parului de prisos.

Specialistii centrelor Nomasvello ofera gratuit testarea epilarii definitive in centrele din Bucuresti si din tara, asa ca merita sa le faci o vizita!

Foliculita - preventie:

Daca nu te confrunti cu foliculita, esti o persoana norocoasa! Incearca sa previi aparitia ei printr-un consum ridicat de fructe, minerale si legume, menite a intari sistemul imunitar. Totodata, nu uita sa faci dus dupa fiecare sesiune de inot la piscina, foloseste propriile prosoape in mediile publice ( hoteluri, centre SPA) si evita, pe cat posibil, imbracamintea foarte stramta, caci aceasta poate duce la un blocaj al canalelor sebacee, transpiratia favorizand dezvoltarea acestei infectii. Ajuta si sa folosesti un sapun antibacterian, precum si aplicarea de comprese caldute atunci cand iti simti pielea iritata, pentru calmarea epidermei.

Sanatatea este prioritara, asa ca ai grija de pielea ta, cel mai mare organ al corpului.

Testeaza gratuit epilarea definitiva la Nomasvello si bucura-te din plin de vara!

Frumusetea se ingrijeste!

×