x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă GREŞEALĂ URIAŞĂ. O tânără a orbit pentru că nu a folosit corect LENTILELE de CONTACT

GREŞEALĂ URIAŞĂ. O tânără a orbit pentru că nu a folosit corect LENTILELE de CONTACT

de Agerpres    |    13 Iul 2014   •   12:56
GREŞEALĂ URIAŞĂ. O tânără a orbit pentru că nu a folosit corect LENTILELE de CONTACT

O studentă de 23 de ani din Taiwan, care a purtat timp de şase luni lentile de contact, fără să le scoată şi să le cureţe, şi-a pierdut vederea după ce amibele i-au atacat corneea. Nu a respectat nicio recomandare ce se face de obicei celor care poartă astfel de lentile, iar consecinţele au fost tragice, relatează Daily Mail.

Medicii au fost îngroziţi când au descoperit corneea devorată de amibe, organisme unicelulare ce pot pătrunde în corpul uman şi cărora le sunt propice îndeosebi mediile umede, unde se pot hrăni cu bacterii. 'Lipsa de oxigen a distrus suprafaţa ţesuturilor ochiului şi a creat mici răni care s-au infectat', a declarat cotidianului britanic şeful serviciului oftalmologic al spitalului Wan Fang din Taipei, capitala Taiwanului. Altfel spus, s-au întrunit condiţiile ideale pentru dezvoltarea amibelor.

Tânăra ar fi trebuit să îşi schimbe perechea de lentile lunar şi să le cureţe în fiecare seară cu o soluţie specială. Neştiind care ar putea fi consecinţele, ea le-a purtat în permanenţă, chiar şi la piscină.

×
Subiecte în articol: lentile de contact