x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Arteriopatia periferică - ce este și cum se tratează

Arteriopatia periferică - ce este și cum se tratează

17 Aug 2018   •   22:16
Arteriopatia periferică - ce este și cum se tratează

România ocupă primul loc în Europa ca mortalitate a populației din cauza afecţiunilor cardiovasculare.  Media care ne-a propulsat pe acest nedorit loc întâi este de 108.9 decese la 100.000 de locuitori, comparativ cu media Uniunii Europene, care este de 43.8 la 100.000 de locuitori. Afecţiunile cardiovasculare sunt şi principal cauză de deces în România, ocupând 57% din totalul deceselor care sunt înregistrate la nivel naţional.

L-am rugat pe doctorul Bogdan Duţu, medic specialist, atestat în cardiologie intervenţională de la Secția Clinică Recuperare Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, să aleagă o primă temă de discuţie din vasta arie a afecţiunilor cardiovasculare. Subiectul ales de domnia sa este Arteriopatia periferică şi abordarea sa prin revascularizarea percutană.

(...)

„Arteriopatia periferică apare la barbaţi, dar şi la femei, în special după 70 ani. Factorii de risc sunt fumatul, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, la care se adaugă factori genetici. Calitatea vieţii este mult şi negativ influenţată; se asociază şi cu alte boli cronice: Cardiopatie ischiemică, Bronhopneumopatia cronică obstructivă, Diabet zaharat.

Această afecţiune are o morbimortalitate înaltă. Netratată, ea conduce la gangrenă, amputaţie şi în final la deces.

Cum se tratează  Arteriopatia periferică?

.....................................

Află aici cum se tratează Arteriopatia periferică

×