x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Lista medicamentelor care îți afectează viața sexuală

Lista medicamentelor care îți afectează viața sexuală

17 Mai 2017   •   03:10
Lista medicamentelor care îți afectează viața sexuală

Viața sexuală are un rol esențial în cuplu. Însă medicamentele pentru anumite afecțiuni pot să afecteze acest aspect al vieții de cuplu.

Sigur nu te-ai gândit până acum la acest aspect, însă tratamentul medicamentos poate fi responsabil pentru anumite disfuncții sexuale.

Dacă urmezi un tratament medicamentos și observi că este afectată activitatea sexuală cel mai indicat ar fi să vorbești cu doctorul care ți-a prescris tratamentul pentru a putea să îți recomande altceva. Nu opri niciodată un tratament fără să ai avizul medicului. Iată care sunt tratamentele care pot afecta viața de cuplu:

1) Tratamentul pentru colesterol

Adesea pentru a combate această probleme medicii recomandă tratamente medicamentoase pe bază de statine și fibrați. Din păcate aceste substanțe afectează producția de hormoni sexuali, pot favoriza slăbirea mușchilor care la rândul său pot să accentueze starea de oboseală și durerile la nivelul încheieturilor.

Studiile pentru această problemă au scos în evidență faptul că aceste medicamente pot cauza disfunții sexuale la ambele sexe, scăzând atât colesterolul cât și libidoul.

Alte opțiuni pentru a preveni aceste probleme se pare că ar fi administrarea de acid folic, vitamina B12 și B6.

2) Tratamentul pentru tensiunea arterială

.........................

CIteste mai departe AICI

×