x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Mogoșoaia ClasicFest, ediția a VIII a

Mogoșoaia ClasicFest, ediția a VIII a

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Apr 2019   •   14:40
Mogoșoaia ClasicFest, ediția a VIII a

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Valores, vă invită în perioada 21 aprilie – 26 mai 2019 la Ediţia a VIII-a a Mogoşoaia ClasicFest.

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia redevine, pentru al optulea an consecutiv, o cetate a culturii, un spațiu al excelenței sonore. Pe parcursul a cinci serate duminicale, vă propunem nouă recitaluri inedite, de mare diversitate, susținute de artiști de primă valoare.


Primul eveniment va fi susținut de actrița Lamia Beligan și multi-instrumentistul Nicolae Szkely, care, pe 21 aprilie, de la ora 18.00, sub genericul “Armonii Pascale”, vor realiza un spectacol de intensă emoție.


Începând cu data de 5 mai, pentru patru duminici, notați în agendă ora 17.00, Palatul Mogoșoaia. Nu ratați întâlnirile cu pianista Mădălina Pașol, care va aduce un “Omagiu lui Dinu Lipatti” sau cu Duo Iancu – Lobonț; sub genericul “Meraviglia”, cei doi artiști se vor transforma în adevărați arheologi sonori


Apoi, pe 12 mai, după recitalul ineditului Trio Equilibrium, de pian la 6 mâini, Horia Mihail și al său pian călător vă vor purta în spațiul sonor clasic vienez.

foto Virgil Oprina
Duminică, 19 mai, îi vom avea oaspeți în Sala Scoarțelor din Palatul Mogoșoaia pe laureații ediției a IX a a Concursului “Drumul spre celebritate”, violonista Andra Lucia Andrei și pianista Andra Mărgineanu. Pianistul Cătălin Răducanu vă propune un program integral rus, din care nu va lipsi Suita “Tablouri dintr-o expoziție”, în anul în care se împlinesc 180 de ani de la nașterea lui Modest Mussorgski.

×
Subiecte în articol: Mogoşoaia ClasicFest