x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Mulți români au diabet și nu știu. Ce recomandă medicii?

Mulți români au diabet și nu știu. Ce recomandă medicii?

06 Sep 2019   •   19:03
Mulți români au diabet și nu știu. Ce recomandă medicii?

Aproximativ 1,5 milioane de români au diabet, însă doar 900.000 urmează un tratament pentru această boală. Aceste cifre demonstrează că multe persoane fie nu ştiu că suferă de această afecţiune, fie nu îşi administrează tratamentul.

“La ora actuală asistăm la o adevărată epidemie a bolilor cronice netransmisibile, printre care, un loc important revine diabetului zaharat.  La nivel mondial, numărul persoanelor cu diabet zaharat depăşeşte cifra de 450 de milioane, iar în România una din zece persoane adulte are diabet zaharat, iar una chiar şi două persoane adulte au pre-diabet. În România, cifra reală a persoanelor cu diabet zaharat este undeva la un milion şi jumătate. În evidenţa noastră cei care sunt activi pacienţi şi au medicaţie sunt în jurul valorii de 900.000, ceea ce înseamnă că mulți români suferă de această boală şi nu ştiu sau o au şi nu urmează tratament.“, a arătat dr. Romulus Timar, preşedintele Societăţii Române de Diabet.

Dr. Romulus Timar crede că este foarte importantă prevenţia, un stil de viaţă sănătos şi depistarea precoce a diabetului zaharat.

Te-ar putea interesa și Manipularea osteo-articulară – leac pentru spondiloză și alte boli ale coloanei

Monturile: cum le tratăm. Sfatul medicului specialist (VIDEO)

Medicii recomandă ca fiecare persoană să...................

Citește mai departe AICI

×