x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Osteoartrita – tratată cu celule stem printr-o tehnică nouă

Osteoartrita – tratată cu celule stem printr-o tehnică nouă

12 Aug 2019   •   22:10

Osteoartrita – noi tehnici de tratament. Cercetătorii britanici au afirmat că o nouă tehnică folosind celule stem ar putea oferi un tratament eficient şi non-invaziv pentru persoanele care suferă de osteoartrită.

Primul test ştiinţific pe ţesut uman a sugerat că pot fi folosite celulele pacientului în cauză, scrie Antena Satelor, care citează Rador.

Ce este osteoartrita?

Osteoartrita este o boală degenerativă a articulațiilor și este cea mai frecventă formă de artrită, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Aceasta se produce atunci când cartilajului de protecție de la capetele oaselor se deteriorează treptat de-a lungul timpului.

Mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Osteoartrita – simptome

Simptomele osteoartritei, de obicei, pot fi controlate, în mod eficient. Dacă ai un stil de viață activ, menții o greutate sănătoasă și cu ajutorul tratamentului poți încetini progresia bolii și ajută a îmbunătățirea funcției articulare și la diminuarea durerii. Apare cel mai frecvent la persoanele în vârstă, însă există și excepții și uneori această boală poate fi diagnosticată și la persoane tinere.

Durerile articulare și rigiditatea pot deveni suficient de severe pentru a afecta sarcinile zilnice ale persoanei afectate.

Osteoartrita – Iată care sunt principalele cauze:

.............................

Citește mai departe Aici

×