x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Pericolul din spatele suplimentelor alimentare, precum shake-urile proteice şi ceaiurile pentru slăbit (studiu)

Pericolul din spatele suplimentelor alimentare, precum shake-urile proteice şi ceaiurile pentru slăbit (studiu)

06 Iun 2019   •   15:14
Pericolul din spatele suplimentelor alimentare, precum shake-urile proteice şi ceaiurile pentru slăbit (studiu)

De la ceaiurile pentru pierderea în greutate până la shake-urile cu proteine, afacerile dietetice sunt în expansiune, iar adolescenţii sunt publicul lor ţintă, potrivit Daily Mail.

Un nou studiu sugerează că persoanele sub 25 de ani sunt în mod deosebit vulnerabile la efectele secundare periculoase ale acestor suplimente dietetice care promovează slăbirea, creşterea musculară şi revitalizarea.

Studiul, condus de o echipă de la Harvard, a descoperit că tinerii care consumă astfel de produse au de trei ori mai multe şanse să se îmbolnăvească decât cei care consumă vitamine.

Studiul a fost publicat în Journal of Adolescent Health şi s-a bazat pe datele comunicate de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) în legătură cu reacţiile medicale grave în urma consumului de alimente şi suplimente dietetice între 2004 şi 2015.

Cercetătorii au extras informaţii în legătură cu suplimentele care au fost asociate cel mai mult cu vizitele spitaliceşti, dizabilităţile pe termen lung, decesele şi alte tipuri de efecte asupra sănătăţii la persoanele sub 25 de ani.

Aproximativ 1000 de reacţii secundare au fost înregistrare, dintre care 40% au fost severe. Reacţiile adverse  erau comune în special în rândul tinerilor care foloseaua suplimente pentru pierderea în greutate, creştere musculară şi revitalizare.

×