x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Perioada în care ne-am născut ne spune la ce boli suntem expuşi, potrivit unui nou studiu

Perioada în care ne-am născut ne spune la ce boli suntem expuşi, potrivit unui nou studiu

16 Noi 2017   •   18:21
Perioada în care ne-am născut ne spune la ce boli suntem expuşi, potrivit unui nou studiu

Copiii născuţi iarna sunt mai predispuşi la accident vascular cerebral, în timp ce născuţi toamna sunt mult mai puţin predspuşi la a face diabet, potrivit unui studiu făcut în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Copiii născuţi iarna sunt mai predispuşi la accidente vasculare cerebrale, deoarece primul trimestru din perioada în care mama este însărcinată este vara, când aerul poluat este mult mai sever. Expunerea la aer poluat are legătură cu bătăile neregulate ale inimii, care poate duce la sânge insuficient în creier.

Copiii născuţi toamna sunt mai puţin predispuşi la a face diabet, în condiţiile în care cel de-al trelea trimestru este vara, când nivelul de vitamina D este mai mare. În condiţiile în care vitamina D întăreşte sistemul imunitar, astfel că, prezentă în ultimul stadiu al sarcinii, poate prevenii bolile autoimune, precum diabetul.

“Dincolo de toate, descoperirile noastre demonstrează importanţa factorilor din mediu, inclusiv factorii din mediul social, precum vârsta, în dezvoltarea bolilor”, a spus autoarea studiului, dr. Mary Regina Boland.

Cum au descurs cercetările

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au analizat înregistrările sănătăţii electronice a 10,5 milioane de copii din Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud şi Taiwan. Aceştia au corelat fecare boală cu luna în care respectivul participant la studiu s-a născut.

×