x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Persoanele slabe în mod natural, avantajate din punct de vedere genetic când vine vorba de a pierde în greutate

Persoanele slabe în mod natural, avantajate din punct de vedere genetic când vine vorba de a pierde în greutate

03 Sep 2019   •   11:25
Persoanele slabe în mod natural, avantajate din punct de vedere genetic când vine vorba de a pierde în greutate

Persoanele care sunt slabe în mod natural pot să elimine grăsimea fără a depune prea mult efort, pentru că celulele lor grase sunt mult mai eficiente genetic, potrivit unui nou studiu, notează Daily Mail.

Oamenii de știință au observat modul de acțiune al celulelor grase într-un grup format din femei și bărbați care puteau să mănânce orice își doreau, fără să pună pe ei greutate. Celulele grase pe care oamenii din acest grup le au sunt mult mai energice când vine vorba de eliminarea grăsimii.

Descoperirile au întărit credința că persoanele slabe au unele avantaje genetice când vine vorba de a se menține slabe.

Studiul a fost publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, fiind efectuat de cercetători din Elveția.

„Am arătat pentru prima dată că o greutate persistent mai mică este asociată cu trăsături ale țesutul adipos, care sunt diferite de trăsăturile pacienților obezi.”, se arată în cadrul studiului.

Echipa de cercetători s-a uitat la țesutul adipos, care este principala formă de grăsime din corp. Acest țesut „colectează” lipide, care sunt substanțele grase din mâncare.

Echipa de la Nestle Institute of Health Sciences a studiat 30 de bărbați și femei care rămân slabi, indiferent de alimentele pe care le consumă. Autorii au notat că aceste persoane nu prezintă tulburări de alimentație și fac o cantitate normală de exerciții.

Participanților li s-a analizat o bucată de grăsime din stomac, cât și sângele, urina și fecalele.

Cercetătorii au descoperit că celulele grase ale persoanelor slabe au o cantitate mare de gene implicate în eliminarea grăsimii. Celulele grase ale persoanelor slabe erau cu 40% mai mici decât cele ale persoanelor de greutate normală.

Aceste descoperiri pot ajuta la crearea unui tratament pentru pierderea în greutate, în condițiile în care milioane de oameni de peste tot din lume au un risc crescut de boli de inimă, atac cerebral, diabet de tip 2 și cancer din cauza obezității.

×