x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Accidentul vascular cerebral la bebeluș - ce trebuie să știi

Accidentul vascular cerebral la bebeluș - ce trebuie să știi

31 Oct 2019   •   21:19
Accidentul vascular cerebral la bebeluș - ce trebuie să știi

Accidentul vascular cerebral la bebeluș – ce trebuie să știi. Dacă accidentul vascular cerebral afectează în principal adulții, copiii mici nu sunt nici ei cruțați, estimările internaționale arătând că aproximativ 1% dintre AVC-uri afectează copiii sub 18 ani, bebelușii fiind cam 13% dintre aceștia din urmă. Din păcate, AVC-ul la sugari este foarte greu de reperat, dar el poate avea un impact semnificativ asupra viitorului copilului.

Accidentul vascular cerebral la bebeluș – o urgență neurologică necunoscută

Un accident vascular cerebral este o obstrucție sau ruperea unui vas din creier care oprește fluxul de sânge – și duce privarea de oxigen – în zonele afectate ale creierului. Această urgență neurologică, potențial fatală, lovește o dată la fiecare 4 minute, victime fiind bărbați, femei, bătrâni, tineri și chiar bebeluși.

Într-adevăr, în timp ce majoritatea accidentelor vasculare cerebrale afectează adulții, 1% dintre pacienți au vârsta sub 18 ani, iar din acest ultim procent, 13% sunt bebeluși. Însă acest risc pentru cei mici este adesea necunoscut.

Din păcate, reacția adulților când aud că și bebelușii riscă să facă un AVC este una de uimire totală: „Pe bune?” – se întreabă ei, pentru că semnele sunt greu de diagnosticat corect la momentul producerii și abia pe măsură ce copilul se dezvoltă putem să punem anumite afecțiuni ale lor în relație cu un eventual AVC avât la o vârstă foarte mică.

Nu putem însă să-i blamăm pe părinții tineri că nu se uită la copilul lor și „nu văd” că traversează un accident vascular cerebral. Aceasta nu este o boală care este asociată cu copilăria, în special în rândul copiilor mici.

Cum procedezi în caz de accident vascular cerebral la sugari și copii mici................

Citește mai departe AICI

×