x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului INCREDIBIL! Chiar şi copiii de trei ani sunt îngrijoraţi de faptul că ar putea fi graşi sau urâţi

INCREDIBIL! Chiar şi copiii de trei ani sunt îngrijoraţi de faptul că ar putea fi graşi sau urâţi

01 Sep 2016   •   14:09
INCREDIBIL! Chiar şi copiii de trei ani sunt îngrijoraţi de faptul că ar putea fi graşi sau urâţi
Sursa foto: pixabay.com

Un studiu aplicat în rândul celor care se ocupă de serviciile de protecţie a copiilor a scos la iveală faptul că 71% din copii sunt din ce în ce mai îngrijorați de corpurile lor la o vârstă mult mai tânără decât înainte.

Copiii de trei ani au probleme legate de înfăţişarea şi de corpul lor, avertizează studiul. O treime din infirmiere şi din personalul specializat spune că a auzit copii care spuneau despre ei că sunt graşi, în timp ce 10% din echipă a auzit un copil care declara despre ei ca fiind urâţi. Aceeaşi idee se agravează cu trecerea timpului, în special la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani.

Mai mult de jumătate din personalul care a participat la acest studiu a constatat faptul că fetele sunt mult mai conştiente de modul în care, comparativ cu băieţii. Cercetarea a fost derulată de Asociaţia Profesională a Îngrijirii Copiilor şi Vârstei Tinere (Professional Association for Childcare and Early Years) care este îngrijorată că aceste idei şi percepţii din mintea copiilor apar înainte ca ei să înceapă şcoala.

Dr Jacqueline Harding este de părere că este nevoie de mai multe cercetări de acest fel şi că printre factorii care cauzează acest fenomen se numără televiziunea, animaţiile şi imaginile din cărţile de poveşti. Acelaşi doctor a declarat: “Până la vârsta de trei sau patru ani, unii copii încep să devină conştienţi şi să aibă păreri ferme referitoare la cum ar trebui ei să arate. De asemenea, ei încep să se  gândească la metode de slăbit, arată alte studii.”

Raportul Asociaţiei avertizează părinţii să fie foarte atenţi la comportamentul copiilor lor şi mai ales la modul în care aceştia vorbesc despre ei înşişi, pentru că părinţii sunt una dintre primele şi cele mai mari influenţe.

Sursă: The Independent 

Sursă foto: www.todaysparent.com

×