x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Tu ştii pe unde umblă copilul tău?

Tu ştii pe unde umblă copilul tău?

de IncomeMagazine    |    20 Oct 2012   •   08:07
Tu ştii pe unde umblă copilul tău?
Sursa foto: Thinkstock

Părinţi foarte ocupaţi, care-şi petrec cea mai mare parte a timpului la birou. O categorie tot mai des întâlnită, cu efecte dezastruoase pentru familie, în special pentru copii. Lipsiţi de controlul parental şi tentaţi din toate direcţiile, adolescenţii ajung în tot felul de situaţii, unele extrem de riscante sau nocive, altele care chiar încalcă legea.

Limita vârstei legate de comportamentul de risc a scăzut foarte mult, la 12 ani, conform studiilor OMS - „o vârstă mult mai mică decât ne-am aştepta”, spune psihologul Diana Stănculeanu, de la organizaţia Salvaţi Copiii.

Ce înseamnă comportamentul de risc şi la ce ne-am putea aştepta? Rezultate şcolare slabe, chiul masiv şi chiar abandon şcolar; consum ocazional sau regulat de alcool, tutun, substanţe psihotrope şi stupefiante - ba chiar şi distribuţie de droguri; comportament agresiv, chiar violent; furt, care merge de la furtişaguri minore, până la tâlhărie în grupuri bine organizate. La acestea se adaugă apartenenţa la un grup despre care părinţii nu ştiu nimic şi nici nu sunt lăsaţi să afle; conversaţii on-line periculoase cu necunoscuţi în reţelele de socializare; adicţia pentru jocuri pe computer sau de noroc; promiscuitate sexuală, ajungând până la prostituţie virtuală (pe diverse site-uri) sau reală... iar lista mai poate continua.

Cum ajung copiii din familii cu un nivel material bun să se apuce de furt de maşini, prostituţie de lux sau distribuţie de droguri? Un detectiv particular şi un psiholog încearcă să contureze pentru Income Magazine contextul derapajului, dar şi soluţiile pentru a nu ajunge la adevărate drame. Ideea acestui articol vine, de altfel, după o declaraţie a detectivului Mihai Belu, de la Compania de Anchete şi Filaj: „Am clienţi care mă angajează pentru că sunt îngrijoraţi în legătură cu moştenitorii lor. Sunt copii care pleacă dimineaţa la 7 la şcoală şi se mai întorc la miezul nopţii. Părinţii lor nu au nicio idee pe unde au umblat atâtea ore.”

Cum se poate ajunge aici?

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro


Citeste si

Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
Opt alimente care fac toamna mai usoara pentru organism
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă
7 alimente care te ajuta sa slabesti


×
Subiecte în articol: copil comportament timp liber