x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor

23 Noi 2021   •   13:20
Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor

Comisia Europeană ar putea aproba, vineri, administrarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

„Avem confirmarea că pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare. Probabil că, pe 26, Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani. Cred că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani”, a explicat acesta.

Vaccinul pentru copii va avea un dozaj mai mic, de 10 micrograme, cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de 2 grade Celsius timp de 10 săptămâni.

Copiii ar putea fi vaccinați în cabinete special amendajate din centrele speciale, în unitățile sanitare și la medicii de familie. 

„Sunt identificate aproximativ 45 de cabinete în unitățile sanitare și alte 135 în centrele în unde se folosește vaccinul Pfizer”, a spus medicul.

Mediafax

×