x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei A greșit Angelina Jolie? Dubla mastectomie nu e o soluție pentru femeile cu cancer de sân!

A greșit Angelina Jolie? Dubla mastectomie nu e o soluție pentru femeile cu cancer de sân!

18 Aug 2014   •   09:09
A greșit Angelina Jolie? Dubla mastectomie nu e o soluție pentru femeile cu cancer de sân!

Pentru femeile cu cancer de sân în stadiu incipient, eliminarea (și) a sânului sănătos nu aduce nici o șansă în plus pentru supraviețuire, arată un studiu recent.

A făcut mare vâlvă decizia Angelinei Jolie de a-și face dublă mastectomie, deși nici măcar nu fusese diagnosticată cu cancer. Medicii avertizează, însă: dubla mastectomie nu e necesară nici măcar în cazul bolnavelor cu cancer incipient la doar unul dintre sâni!

"Multe femei cu cancer de sân au decis să facă dublă mastectomie, pentru a încerca să-și îmbunătățească scorul de supravietuire și/sau speranța de viață", a spus autorul principal al studiului, Dr. Todd M. Tuttle, un chirurg de la Universitatea din Minnesota (Minneapolis).

Mastectomia profilactică a sânului sănătos a devenit mult mai frecventă în ultimii ani, în parte la recomandarea unor medici și în parte pentru că femeile cred că asta le va ajuta pe termen lung. „Având în vedere că o mastectomie dublă dublează, în esență, invazivitatea și riscul chirurgical, față de o mastectomie unilaterală, ratele de complicații la o operație dublă cresc de asemenea. Noul model al dublei mastectomii nu ține cont de alți factori, inclusiv complicații chirurgicale, costul sau calitatea vieții." 

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro


×
Subiecte în articol: felicia cancer