x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Voiculescu: Barocamera de la Spitalul de Urgenţă se foloseşte pentru tratamentul anti-aging, nu a marilor arşi

Voiculescu: Barocamera de la Spitalul de Urgenţă se foloseşte pentru tratamentul anti-aging, nu a marilor arşi

27 Oct 2016   •   14:00
Voiculescu: Barocamera de la Spitalul de Urgenţă se foloseşte pentru tratamentul anti-aging, nu a marilor arşi

Barocamera de la unitatea de arşi a Spitalului de Urgenţă Floreasca nu poate fi folosită pentru tratamentul marilor arşi, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 

"Barocamera de la unitatea de arşi din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca nu poate fi folosită pentru tratamentul marilor arşi. Nu cred că a fost acesta cu adevărat niciodată scopul. Barocamera poate fi folosită înţeleg pentru tratamentele anti-aging sau alte lucruri. Barocamera este la Spitalul Floreasca, în apropiere secţiei de mari arşi. Încercăm să eliberăm spaţiul în acest moment şi să o mutăm într-un loc unde nu ne încurcă. Barocamera a costat mulţi bani, nu a fost folosită niciodată, nu trebuie să ne încurce să dezvoltăm secţia respectivă şi noi asta intenţionăm: să dezvoltăm secţia de mari arşi de la Spitalul Floreasca. Dezvoltare înseamnă aşa: o secţie de post critic cu alte şase paturi şi dezvoltăm o secţie pentru spitalizare de zi pentru răni uşoare de încă şase paturi", a spus ministrul, la o dezbatere. 

El a arătat că până la sfârşitul anului va fi funcţională secţia de post critici de la Spitalul Floreasca. 

"Până la sfârşitul anului vom avea toată această dezvoltare. Primele echipamente au sosit deja, urmează echipamente pe 17 şi 21 noiembrie. În 30 de zile de acum încolo ar trebui să avem funcţională secţie de post critic. O să avem în total 12 paturi", a precizat ministrul. 

În opinia sa, a fost o greşeală achiziţionarea barocamerei. 

"Îmi închipui că a fost o greşeală, nu aş putea să spun mai multe. Din punctul meu de vedere, aşa cum am fost informat de specialişti în domeniu, nu poate fi folosită pentru pacienţii cu arsuri grave şi aceasta este prioritatea noastră. (...) Cu siguranţă cineva a aprobat, sunt sigur că a făcut-o cu cele mai bune intenţii", a adăugat Voiculescu. AGERPRES

×