x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cu dintii la albit

Cu dintii la albit

10 Apr 2006   •   00:00

Cosmetica dentara este un cumul de interventii prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Dr. Razvan Yassin
Medic stomatologie generala, Clinica Velvet
Telefon: 317.39.97
Cosmetica dentara este un cumul de interventii prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara. Tehnologia moderna si specializarea doctorilor stomatologi fac in asa fel incat aceste tehnici sa fie din ce in ce mai solicitate. Durata unui tratament de cosmetica dentara variaza de la procedura la procedura si de la persoana la persoana. Starea dintilor dumneavoastra inainte de tratament influenteaza durata remedierilor.

Albirea dintilor poate fi una dintre cele mai usoare si cele mai multumitoare proceduri pe care le efectuam pentru pacientii nostri. Suntem mandri sa oferim diferite optiuni pentru procedurile de albire, care sunt personalizate conform dorintelor si nevoilor fiecarei persoane. Avand posibilitatea de a alege de la albirea pentru acasa la albirea accelerata la clinica, pacientii se bucura de zambete mai luminoase si mai stralucitoare obtinute intr-o perioada foarte scurta. Poti alege diverse metode de albire a dintilor, in functie de nevoile tale.

Tratamentul de albire a dintilor cu Opalescence se poate realiza atat in cabinetul medical, cat si acasa. Inainte de inceperea tratamentului trebuie sa treci pe la clinica pentru o evaluare si o curatare profesionala a dintilor, practic, pregatirea lor pentru tratamentul de albire. Opalescence este un gel de albire a dintilor cu rezultate garantate. Tratamentul in cabinet dureaza doua ore si are o concentratie ridicata. Procedura presupune un efort minim din partea pacientului. Acest gel de albire este acceptat de ADA (Asociatia Dentistilor Americani).

Recomandari

Daca optezi pentru albirea dintilor acasa, iata ce trebuie sa faci: n spala-te riguros pe dinti inainte de aplicarea gelului de albire; n aplica gelul in portiunea cea mai adanca a gutierei si catre partea faciala a acesteia. In zona molarilor vei folosi o cantitate mai mica de substanta. Aproximativ 1/3 sau 1/2 din cantitatea de gel din seringa va fi suficienta pentru o arcada; n vei fixa gutiera complet si ferm pe dinti; n utilizand o periuta de dinti moale, servetel sau degetul curat, vei indeparta usor excesul de gel care poate depasi marginile gutierei; n de obicei, gutiera se poarta cate 8-10 ore pe timpul noptii sau 6 ore in timpul zilei. Apoi aceasta se va indeparta; n periaza dintii si clateste bine, astfel incat sa nu ramana gel pe dinti si in gutiera.

PERFORMANTA. Brite Smile este un alt tratament de albire a dintilor, care la ora actuala face furori in majoritatea clinicilor stomatologice din Statele Unite ale Americii si Europa. Acesta este singurul tratament dovedit clinic care confera dintilor o diferenta de culoare de 9 nuante pe cheia de culori Vita. Si toate acestea intr-o singura ora.

LASER. Procesul de albire cu laser se desfasoara de-a lungul a trei sedinte a cate 20 de minute. O astfel de albire poate rezista si pana la doi ani. Este important de stiut ca dintii au tendinta de a se recolora spre nuanta initiala. Perioada de recolorare cea mai evidenta este in primele trei luni, dar aproximativ 70% din efectul de albire se pastreaza pana la 2 ani in majoritatea cazurilor.
×
Subiecte în articol: dintilor albire