x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Reţeta unui leac oriental pentru gastrită şi ulcer. Dieta indicată în bolile gastro-duodenale

Reţeta unui leac oriental pentru gastrită şi ulcer. Dieta indicată în bolile gastro-duodenale

04 Iul 2014   •   19:12

Sucul de varză crudă învinge ulceruluodenal sunt determinate de prezenţa mediului acid în stomac. Tratamentul, indiferent care ar fi, preventiv sau curativ, dietetic sau medicamentos, în fazele acute sau cronice ale ulcerului, urmăreşte, aşadar, combaterea acidităţii gastrice şi vindecarea mucoasei.

Sunt boli care apar de obicei la un individ suprasolicitat, stresat, care mănâncă foarte repede, la orice oră, fără să mestece bine, care nu respectă orele de masă.

În episodul acut, dieta este esenţială. Dieta specială a bolnavului de ulcer vizează scurtarea perioadei de criză şi diminuarea durerii. Cel puţin o persoană din zece suferă astăzi de ulcer, spun specialiştii. Fie că este localizat la nivelul stomacului sau al duodenului, pentru ca tratamentul să dea rezultate trebuie să renunţăm la anumite alimente care pot face foarte mult rău. ea durerii. Pe lângă dietă însă se impune şi repaus complet. 

Citeste si Cum tratezi balonările şi arsurile stomacale

Sucul de varză crudă învinge ulcerul

Prima fază (24-48 ore) - se consumă exclusiv lactate. 1-2 litri de lapte dulce pe zi, în 5-6 prize. Laptele poate fi integral sau parţial degresat, în funcţie de gustul pacientului. Se poate aromatiza cu vanilie, caramel sau cicoare, dar se evită adăugarea ceaiului sau a cafelei, care sunt iritante gastric. În funcţie de toleranţă şi necesităţi se poate adăuga lapte praf sau smântână pentru a creşte valoarea energetică a laptelui. Dacă este necesar, se poate continua acest tratament dietetic şi noaptea, pentru că durerile epigastrice sunt mai intense atunci când stomacul este gol.

A doua fază (ziua 2 până în ziua 5) -
............................................................................

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro și află care e dieta de urmat, precum și rețeta unui leac oriental, eficient în gastrită și ulcer

×
Subiecte în articol: felicia ulcer terapii complementare