x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei S-a descoperit leacul împotriva gripei A(H1N1)

S-a descoperit leacul împotriva gripei A(H1N1)

12 Iun 2009   •   00:00
S-a descoperit leacul împotriva gripei A(H1N1)

Compania farmaceutică elveţiană Novartis a reuşit producerea primului lot de vaccinuri împotriva gripei A(H1N1). Elveţienii au reuşit acest lucru cu câteva săptămâni mai devreme decât se previziona. În afara acestei reuşite, cercetătorii de la Novaris susţin că vaccinul a fost produs prin cultura de celule, şi nu prin cea de ouă, aşa cum este cazul de obicei.



Primele teste şi evaluări clinice vor începe, fiind avute în vedere şi primele teste clinice, a indicat Novartis. Vaccinul este fabricat de laboratorul Novartis din Marburg, Germania, care ar putea produce milioane de doze săptămânal. Un al doilea laborator se află în construcţie la Holly Springs, în statul american Carolina de Nord.

Potrivit companiei Novartis, mai mult de 30 guverne au comandat vaccinuri, numai Ministerul american al Sănătăţii solicitând doze în valoare de 289 milioane de dolari. Anunţul Novartis intervine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a ridicat joi nivelul de alertă la gradul maxim, 6, echivalent pandemiei mondiale de gripă. Potrivit OMS, industriile farmaceutice ar trebui să prezinte cel târziu la 1 octombrie un vaccin eficace şi disponibil la vânzare, împotriva noii gripe. (O.C.)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă