x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vaccinarea naturistă - riscuri şi efecte

Vaccinarea naturistă - riscuri şi efecte

04 Mai 2018   •   10:09
Vaccinarea naturistă - riscuri şi efecte

Vaccinarea a devenit în ultima perioadă un subiect intens dezbătut în opinia publică, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. În ciuda faptului că vaccinarea este unul dintre cele mai mari progrese ale medicinei, care a salvat și continuă să salveze milioane de vieți, părerile sunt pro și contra. Mulți refuză vaccinarea optând pentru tratamentele naturiste.

Interviu cu doctor Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie al Societății Naționale a Medicinei de Familie , Suzana Tuțescu- medic primar de medicină generală, Ion Tuțescu-medic primar radiolog şi conf. univ. dr. Iulian Diaconescu, șeful secției de boli infecțioase adulți II, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Craiova.

Reporter: Ce păreri aveți despre metodele naturiste? Mulți cred că se pot imuniza prin boală.

Dr. Gindrovel Dumitra: Da. Imunitatea prin cale naturală, fără discuție, poate să fie produsă. Da, putem să discutăm, de exemplu, de o imunitate durabilă obținută prin boală, și anume dacă facem o boală pe care o iau la întâmplare în acest moment – rujeola – după efectuarea bolii producem anticorpi care persistă întreaga viață. Dar cu ce preț? ...................

Citește continuarea interviului AICI

×