x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 4 greșeli banale în timpul mesei care te fac să te îngrași

4 greșeli banale în timpul mesei care te fac să te îngrași

07 Feb 2019   •   18:20
4 greșeli banale în timpul mesei care te fac să te îngrași

Problema asta cu îngrășatul sau că nu reușești să slăbești chiar dacă nu te îndopi nu este chiar atât de simplă. De foarte multe ori, greșelile pe care le faci de ai aceste probleme sunt atât de banale încât nici nu-ți vine să crezi că de la atât ți se trage.

Desigur că există și oameni cu un metabolism foarte intens care vor spune mereu că tot ce se scrie despre nutriție e o prostie. Mai ales la tinerețe se întâmplă asta.  Ei, însă, nu reprezintă regula. Foarte multe persoane spun că se îngrașă numai cât se uită la mâncare.

 

Acest articol este pentru cei cu un metabolism mai lent, cei cu tendință de îngrășare, pentru cei care nu au de dat jos prea multe kg dar nu reușesc să se țină de o cură de slăbire sau pentru cei care pur și simplu nu pot să se abțină de la dulciuri sau alte alimente care îngrașă. Îi va ajuta mult să se lupte cu problema și să slăbească dacă aplică o serie de trucuri atunci când mănâncă. Pentru că,la fel de important precum CE mănânci este și CUM mănânci.

4 greșeli care se fac în timpul mesei:

1. Mănânci prea repede

În afară de faptul că-ți afectează digestia, sfârșești prin a mânca mai mult decât ai nevoie de fapt, pentru că durează o vreme până când senzația de saturație este percepută de creier. De cele mai multe ori asta se întâmplă și din cauza faptului că mâncați pe fond de foame avansată.

Soluția, în primul rând, este să vă organizați să mâncați puțin și des, ca să nu mai ajungeți la foamea chinuitoare despre care vorbeam. În plus, pentru digestie, e important să mestecați pe îndelete hrana pentru a se amesteca bine cu salivă. Așadar, nu vă grăbiți. Garantat veți mânca mai puțin.

2. Îți pui prea mult în farfurie

Am mai discutat despre faptul că există o tendință subconștientă, de cele mai multe ori rămasă din copilărie, de a termina tot din farfurie. Pune-ți mai puțin și mănâncă încet, așa cum spuneam la punctul anterior. Poți oricând să te ridici să-ți mai pui o porție.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×