x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ai picioarele umflate? Iată 9 posibile cauze

Ai picioarele umflate? Iată 9 posibile cauze

12 Oct 2017   •   17:45
Ai picioarele umflate? Iată 9 posibile cauze

Ți se întâmplă să te trezești cu picioarele umflate și să ai dificultăți în a încălța pantofii care de obicei erau comozi? Ai probleme seara, după o zi petrecută la birou? Cauzele picioarelor umflate sunt numeroase.

Este posibil ca umflăturile membrelor să fie cauzate de încălțămintea prea strâmtă, înaltă sau pentru că ai stat mult în picioare. Dar există și alte cauze, probleme serioase de sănătate, pe care nu trebuie să le ignori. Iată care sunt cel mai des întâlnite cauze ale picioarelor umflate și la ce semne trebuie să acorzi mai multă atenție.

Cauze și remedii pentru picioarele umflate

Îți explicăm posibilele cauze ale umflării picioarelor, dar și sfaturi și remedii ca să scapi de această problemă

Stai prea mult jos sau prea mult în picioare

Mulți oameni stau multe ore în picioare, prin natura profesiei. De exemplu, medicii și asistentele, care lucrează mult în picioare, iar la finalul zilei simt pantofii sunt mult mai strâmți. Iată de ce. Atunci când stai mult timp în picioare fără să faci prea multe mișcări, mușchii picioarelor și gleznele nu se mai contractă, iar circulația periferică devine deficitară.
Același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor care stau mult timp pe scaun. Statul picior peste picior agravează situația în acest caz.

Acest tip de umflătură nu indică probleme mai serioase și se rezolvă, de obicei, atunci când începi să mergi și să faci mai multă mișcare. ”Nu există foarte mult soluții în acest caz. Dacă stai toată ziua în picioare, ar fi indicat să te alșezi măcar pentru 5 minute la fiecare oră sau să ții picioarele ridicate”, explică medicul Jason Johanning, profesor în chirurgie vasculară la Universitarea din Nebraska, potrivit Health.com.

Dacă umflăturile persistă, încearcă ciorapii medicinali, ce pot îmbunătăți circulația sângelui.

 

Citeste continuarea pe ideisanatoase.ro

×
Subiecte în articol: picioare umflate