x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alimentele care ne ajută în scăderea glicemiei

Alimentele care ne ajută în scăderea glicemiei

22 Mai 2012   •   07:58
Alimentele care ne ajută în scăderea glicemiei

Glicemia este reprezentata de cantitatea de glucoza din sange. Pentru o viata sanatoasa avem nevoie de un echilibru alimentar. Medicul nutritionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt aceste alimente care ajuta la diminuarea glicemiei.

"Este vorba despre alimente bogate in fibre (indeosebi solubile) care scad absorbtia rapida a carbohidratilor din mancare, amelioreaza sensibilitatea la insulina etc. Putem incadra aici nucile si alunele de orice fel, semintele de in, avocado", a precizat Corina Zugravu.

Cerealele integrale, alimentele bogate in proteine si o mare parte din legume prezinta un indice glicemic redus. Aceste alimente ajuta la controlarea glicemiei.

Citeste articolul intreg pe RTV.net

×