x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate ATENTIE! Parul te avertizeaza cu o luna inainte sa faci un atac de cord

ATENTIE! Parul te avertizeaza cu o luna inainte sa faci un atac de cord

13 Iul 2016   •   10:39
ATENTIE! Parul te avertizeaza cu o luna inainte sa faci un atac de cord

Parul tau este cel care te poate preveni in legatura cu aparitia unui atac de cord. Un fir de par cu lungimea de 15 cm poate fi supus unor analize pentru a ne spune daca am fost supusi stresului pentru o perioada mai lunga de timp. Aceasta metoda este folosita deoarece in zilele noastre, una dintre cele mai dese cauze ale unui deces este atacul de cord. 

Stiati ca orice schimbare in corpul dumneavoastra se manifesta la nivelul parului?

Problemele financiare, ca si cele in casatorie sau la locul de munca pot creste riscul unui atac de cord, conform studiilor canadiene, a mentionat sursa healthandlovepage.com.

In afara de asta, astfel de probleme pot creste si riscul altor boli cardiovasculare. Cu toate acestea , expertii canadieni sustin ca organismul nostru ne poate avertiza in privinta unui potential risc de atac de cord.

Nivelurile de cortizol pot fi masurate prin analize de sange, saliva si urina. Insa, profesorii de la Universitatea din Western Ontario, Gideon Koran si Stan Van Mind, spun ca aceste analize arata nivelurile de cortizol doar cateva ore sau zile inainte de efectuarea acestor teste.

Pe de alta parte, parul are o metoda unica de avertizare a corpului care a fost supus stresului pentru o perioada mai lunga de timp. De obicei, parul creste aproximativ 1 cm intr-o luna, deci un fir de par de 15 cm poate fi analizat pentru a ne spune daca stresul si-a pus amprenta asupra corpului nostru.

Aceasta descoperire a fost facuta prin compararea analizelor firelor de par a 56 de participanti care au suferit un atac de cord si analizele unor barbati care nu au suferit atac de cord, dar au alte boli cardiovasculare, a precizat sursa thebesthealthyhabits.com.

×
Subiecte în articol: atac de cord