x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Autoritățile din Turcia au aprobat de urgență un vaccin autohton anti COVID-19

Autoritățile din Turcia au aprobat de urgență un vaccin autohton anti COVID-19

22 Dec 2021   •   17:25
Autoritățile din Turcia au aprobat de urgență un vaccin autohton anti COVID-19

Autoritățile din Turcia au aprobat de urgență un vaccin anti COVID-19, producție proprie. Acesta va fi administrat începând de săptămâna viitoare, a anunțat ministrul turc Sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de Reuters.

Tratamentul se numește Turkovac și este produs într-o fabrică din Sanlirufa, o provincie din sud-estul ţării.

Studiile clinice de fază 3 au început în luna iunie 2021, pe 40.800 de persoane. Lansarea vaccinului a fost amânată de mai multe ori. Totodată, preşedintele Erdogan a promis că va trimite 15 milioane de doze de vaccin Turkovac unor ţări din Africa.

Profesorul Ates Kara, membru al consiliului ştiinţific turc, a declarat că este foarte eficient, dar nu a spus rata de eficacitate.

"Până acum, niciuna dintre persoanele vaccinate cu Turkovac nu a dezvoltat o formă gravă de COVID-19 care să necesite spitalizare sau internare într-o secţie de terapie intensivă", a spus acesta.

Turcia are 84 de milioane de locuitori, dintre care 51 de milioane sunt vaccinați complet. Astfel, 82,6% din populația de peste 18 ani este imunizată. Au fost admimistrate deja peste 124 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 produse de Sinovac și Pfizer/BioNTech.  

 

×
Subiecte în articol: turcia vaccin turkovac