x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Aveţi dureri persistente de spate? Calmantele nu vă ajută? Aceste exerciţii simple vă pot scăpa de ele

Aveţi dureri persistente de spate? Calmantele nu vă ajută? Aceste exerciţii simple vă pot scăpa de ele

07 Aug 2016   •   08:12
Aveţi dureri persistente de spate? Calmantele nu vă ajută? Aceste exerciţii simple vă pot scăpa de ele
Sursa foto: AndreyPopov/Getty Images/iStockphoto

Durerile de spate pot fi rezultatul schimbărilor din sistemul nervos al corpului. Dailymail.co.uk dezvăluie câţiva paşi simpli care vă pot scăpa de aceste dureri pentru totdeauna.

Durerea este un răspuns de apărare care vă încurajează să evitaţi să vă mișcaţi prea mult. Acest lucru poate fi util, deoarece protejează zona care are nevoie de vindecare, însă atunci când durerea este persistentă, îşi pierde proprietatea de apărare.

Persoanele cu dureri de spate evită de foarte multe ori activităţile, deoarece mișcările zilnice, precum îndoire, ridicare și răsucire sunt foarte dificile pentru ei.

Fără mișcare regulată, mușchii spatelui se pot atrofia. Acest lucru contribuie la rigiditatea pe care o simțiţi, provocând mai multă durere.Cel mai important lucru de făcut al persoanelor cu dureri de spate persistente este acela de a face mișcare, indiferent de modul în care fac acest lucru.  Astfel, cea mai bună soluție sunt exerciții fizice.

În cazul în care durerea dispare de la exercițiile fizice, încercați construirea unor activități cotidiene, precum urcatul scărilor şi spălatul vaselor.

Aceste activităţi vor reconecta circuitele neuronale din sistemul nervos. Cu cât veţi avea mai multă activitate, cu atât mai puternice vor deveni conexiunile.

Dacă durerea nu dispare

Chiar dacă observați îmbunătățiri după ce ați încercat diferite strategii, va trebui să acceptaţi că nu veţi scăpa complet de durere.

Acest lucru poate parea deprimant, dar cercetătorii au descoperit că, dacă ne concentrăm asupra unor activităţi care dau sens vieţii, vom avea o viaţă mai bună şi vom fi mai sănătoşi. În concluzie, nu vom mai simţi durerea.

Cele 8 exerciţii de mai jos sunt simple şi nu necesită depunere prea mare de efort, însă vă vor scăpa de durerile de spate persistente.

  1. Ghemuiţi-vă pe podea. Aplecaţi-vă în genunchi şi băgaţi capul între mâini.
  2. Aşezaţi-vă  în faţa unei trepte. Pe măsură ce păşiţi pe ea, ridicaţi ambele brațe pentru a îndrepta coloana vertebrală. Repetaţi acelaşi lucru şi cu piciorul celălalt.
  3. Staţi cu picioarele depărtate cât lăţimea şoldurilor şi cu  braţele pe lângă corp. Inspiraţi şi expiraţi pe măsură ce vă lăsaţi pe partea dreaptă atingând piciorul cu mâna, după care vă ridicaţi şi repetaţi acelaşi exerciţiu pe partea stângă.
  4. Aşezaţi-vă în faţa unei uși sau a unui perete. Sprijiniţi mâinile de tocul ușii sau de perete, făcând o formă de V. Inspiraţi şi expiraţi în timp ce ţineţi mâinile ridicate şi lăsaţi-vă uşor pe spate, pentru a îndrepta şi întinde coloana vertebrală.
  5. Staţi drepţi cu mâinile pe lângă corp şi îndepărtaţi uşor picioarele la lăţimea şoldurilor. În timp ce inspiraţi şi expiraţi, vă aplecaţi uşor cu mâinile spre vârfurile picioarelor, fără a îndoi genunchii.
  6. Aşezaţi-vă în spatele unui scaun pentru a vă sprijini mâinile de el şi faceţi genoflexiuni pentru a întinde coloana.
  7. Așezați-vă pe un scaun fără spătar.Tineţi ambele picioare pe podea, iar brațele în faţă, la nivelul pieptului, uşor curbate, atingând degetele. Inspiraţi şi expiraţi în timp ce vă rotiţi în stânga şi în dreapta.
  8. Întindeţi-vă cu spatele pe podea, ţineţi genunchii uşor îndoiţi şi mâinile pe lângă corp, după care lăsaţi-vă genunchii pe o partea şi pe alta a corpului în timp ce menţineţi coloana dreaptă.

Cu cât repetaţi aceste exerciţii în fiecare zi, cu atât ele vor deveni mai uşoare şi te vor scăpa de durerile de spate. În cazul în care durerea persistă, consultaţi medicul de familie.

×
Subiecte în articol: durere de spate