x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care sunt efectele reale ale consumului de dulciuri

Care sunt efectele reale ale consumului de dulciuri

15 Sep 2017   •   17:18
  Care sunt efectele reale ale consumului de dulciuri

Gustul bun al dulciurilor nu iartă sănătatea organismului tău, astfel că, în timp, un consum constant de dulciuri poate avea repercusiuni nedorite. Studiile făcute de a lungul anilor de cercetătorii din domeniu au demonstrat că un consum exagerat de dulce favorizează apariția ridurilor, dar și riscul de a dezvolta celule canceroase în organism, scrie clicksanatate.ro.

Majoritatea produselor din comerț au o anumită cantitate de zahăr rafinat, de la biscuiți până la chipsuri cu diverse condimente, astfel că este foarte greu de controlat cantitatea de zahăr pe care ajungi să o ingeri.
Legătura dintre gust și boală

Nici un dulce nu se face fără zahăr, iar despre acest condiment cercetătorii au ajuns la concluzia că mai ales cel rafinat este implicat atât în dezvoltarea cât și în răspândirea celulelor canceroase.

Cu cât este mai mare cantitatea de zahăr consumată cu atât mai grave pot fi problemele de sănătatea, deoarece apar probleme cu surplusul de kilograme, urmate de apariția diabetului, prezentând un risc crescut de a dezvolta cancer la sân, colon sau chiar prostată în cazul bărbaților.

Anumiți specialiști au demonstrat faptul că insulina este implicată în dezvoltarea cancerului deoarece stimulează factorul de creștere celulară.

În plus, un alt aspect asupra căruia ar trebui să reflectezi este acela că un consum ridicat și constant de zahăr slăbește flora intestinală, aspect care ajută la dezvoltarea infecțiilor fungice și cel mai clasic exemplu este bacteria Candida Albicans.

×
Subiecte în articol: dulciuri diabet mancare zahăr