x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care sunt miturile despre o piele sănătoasă

Care sunt miturile despre o piele sănătoasă

27 Feb 2019   •   18:35
Care sunt miturile despre o piele sănătoasă

Pielea este cel mai mare organ al nostru și suntem norocoși când aceasta este sănătoasă. Însă, conform Dailymail, există multe mituri care nu sunt demonstrate sau adevărate când vine vorba despre piele.

Sara Brown, dermatolog britanic, a alcătuit o listă în care demontează miturile.

Este adevărat că pielea se reînnoiește constant. Organul oferă o barieră între interiorul corpului și lumea exterioară. Celulele din epidermă se multiplică în mod constant pentru a oferi un nou strat care urcă și mai apoi este înlăturat la rândul său.

Un mit adevărat este faptul că stresul poate dăuna pielii. Există multe probleme cauzate de viața mordernă, dar unele condiții ale pielii sunt înrăutățite de stres, conform studiilor.

Însă, există și multe mituri false despre piele. Așadar, dacă beți doi litri de apă pe zi nu veți avea o piele mai sănătoasă. De asemenea, ciocolata nu poate cauza acnee așa cum se crede. Aceasta este rezultatul hormonilor care produc prea multă grăsime și înfundă porii.

Cel mai cunoscut mit despre unghii, care sunt produsul pielii, este acela că petele albe de pe unghii sunt din cauza lipsei de calciu. Acest lucru este pur și simplu rezultatul unei lovituri în timpul dezvoltării unghiei, care blochează aerul înăuntru.

×
Subiecte în articol: piele sanatoasa mituri