x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cât de mult e afectată SĂNĂTATEA de consumul a 10 cutii de cola PE ZI, timp de O LUNĂ (VIDEO)

Cât de mult e afectată SĂNĂTATEA de consumul a 10 cutii de cola PE ZI, timp de O LUNĂ (VIDEO)

01 Dec 2014   •   19:00
Cât de mult e afectată SĂNĂTATEA de consumul a 10 cutii de cola PE ZI, timp de O LUNĂ (VIDEO)

Un tip a avut nevoie de o confirmare extrem de personală a unui lucru pe care-l cunoaște toată lumea: chestiile carbogazoase, vândute prin magazine sub denumirea de sucuri, ele chiar dăunează sănătății, sub toate aspectele.
Cu acest gând în cap, bărbatul și-a impus ca timp de o lună să bea în fiecare zi 10 cutii de cola.

Având în vedere că are 50 de ani, la începutul acestui experiment, bărbatul nu era chiar un atlet perfect, deși era sportiv, și nici organismul său nu mai avea parametrii de funcționare din tinerețe.

Cu ce lucruri "minunate" se poate lăuda la finalul lunii de probă?
Păi în primul rând, s-a îngrășat cu mai mult de 12 kilograme, în locul musculaturii abdominale, primind la schimb un burtoi asezonat cu colăcei de grăsime și evident o pereche de sâni, doar ai săi, pe propriul piept.
A constatat că a dezvoltat o dependență de cola și de dulciuri în general, pofta pentru băutură fiind descrisă ca una teribilă.
Tensiunea sanguină a crescut de la 129/77, la începutul perioadei, la 145/96, la final.

De remarcat faptul că bărbatul a încercat din răsputeri să-și păstreze dieta pe care urma, constând în carne și fructe de pădure, dar spune că i-a fost destul de greu să mai mănânce cantitatea respectivă, pentru că, la fiecare masă, sucul era de ajuns pentru a-și simți stomacul plin.

Trecând de ineditul situației în care s-a pus, mesajul bărbatului este unul care trebuie să pună pe oricine pe gânduri.
"Am făcut acest experiment pentru a atrage atenția asupra consumului de zahăr exagerat. Oamenii trebuie să fie avertizați asupra efectelor dăunătoare pe care le produce zahărul asupra sănătății lor.
Copiii nu ar trebui să bea cola. Și mai mult, copiii nu ar trebui să bea sucuri, o idee destul de greu de ingerat chiar și de către părinți care cred că sunt "naturale" sau chiar "organice".
Mi-aș dori să existe mai mult control asupra lobby-ului al acestor corporații care, în cele din urmă, vând zahăr într-o altă formă. În acest lobby sunt convins că se cheltuie foarte mulți bani pentru ca guvernul să nu avertizeze oficial asupra pericolelor la care se expune populația".



×