x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce patesti daca mananci banane foarte COAPTE

Ce patesti daca mananci banane foarte COAPTE

21 Iul 2016   •   14:45
Ce patesti daca mananci banane foarte COAPTE
Sursa foto: vitaldrum/Getty Images/iStockphoto

Banana se numără printre fructele cu cel mai bogat aport de nutrienți, sunt extrem de benefice sănătății și au o mulțime de proprietăți curative. Puțini știu însă că bananele foarte coapte, cele cu un aspect nu tocmai plăcut, ajunse la un stadiu numit necroză tumorală, conțin o substanță care are capacitatea de a lupta cu celulele anormale ale organismului uman. Comparativ cu bananele verzi, aproape crude și extrem de atrăgătoare, cele care prezintă pete negre conțin elemente care stimulează imunitatea fiind foarte bune și pentru tractul digestiv.

Citeste si Cât de sănătoase sunt bananele bine coapte? De ce nu trebuie să ne ferim de punctele negre de pe coajă 

Conform http://worldobserveronline.com/, aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumând banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajută în prevenirea sau ameliorarea unui număr de boli sau stări și, de aceea, ar trebui să adăugăm acest aliment în dieta noastră zilnică.

DEPRESIE
MIND a realizat un sondaj în rândul oamenilor care suferă de depresie, iar majoritatea s-au simțit mai bine după ce au mâncat o banană. Explicația: bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți.

Citeste si Efect INCREDIBIL! Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi

×
Subiecte în articol: banane banane coapte